Engelliler iş sahibi oldu

Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği ve Bursa İşkur Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen meslek edindirme kursunu bitiren engelliler iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Eğitimlerini başarıyla bitiren kursiyerlerin iş sahibi olduğunu belirten Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği Başkanı Nejat Gürlek, Bursa'da iş sahibi olmayı bekleyen 3 binden fazla zihinsel ve ruhsal engellinin olduğunun altını çizdi. Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği ve İşkur'un ortaklaşa yürüttüğü 'Bulaşık ve Temizlik İşçiliği' eğitimini başarıyla tamamlayan engellilere sertifikaları verildi. Kursiyerlerin 6 aylık eğitimden geçen 18 kursiyerin kursu başarıyla bitirdikleri belirtildi. Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği Başkanı Nejat Gürlek, kurs bitiminde 11 kursiyerin iş sahibi olduğunu belirtirken, diğer kursiyerler içinde işadamlarından yardımcı olmasını beklediklerini dile getirdi. Gürlek, Bursa'daki sanayici ve işadamlarının yüzde 90'ının işletmelerinde engelli çalıştırdığını belirterek teşekkür etti.

Bursa'da yaşayan 300 binden fazla engelliden sadece 40 bin civarındakilerin zihinsel ve ruhsal engelli olduğunun altını çizen Gürlek, işletmelerin engelli seçiminde zihinsel ve ruhsal engellileri tercih etmediğini istedi. Gürlek şöyle konuştu: "Zihinsel ve ruhsal engelli kardeşlerimiz sanılanın aksine çalışkan, dürüst, eli iş tutan olmasına rağmen işyerlerinde tercih edilmiyor. Oysa Bursa'da 3 binden fazla işe çok ihtiyacı olan engellilerimiz var. Bursalı işadamlarımız engelli işçi tercihinde bizleri de unutmasınlar." dedi.

Yerel yönetimlere de bir çağrıda bulunan Gürlek, mesleki eğitim kursları ve iş garantili mesleki eğitimlerde zihinsel ve ruhsal engellileri de dikkate almalarının sosyal ve toplumsal öneme işaret etti. Dernek olarak İşkur ile ortaklaşa eğitim kurslarına devam edeceklerini vurgulayan Gürlek, eğitimlerin yanında engellilere el sanatları eğitimi ve engellilerden oluşan mehter takımı kurmayı planladıklarını belirti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile