Engelliler Kurs Görüp, Ev Mefruşatı Sergisi Açtı

Engelliler Kurs Görüp, Ev Mefruşatı Sergisi Açtı

Malatya’da engelliler, katıldıkları Ev Mefruşatı Kursu’nu tamamlayarak sergi açtılar.

Engelliler Haftası nedeniyle Malatya Park AVM'de, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi tarafından Ev Mefruşatı Sergisi açıldı.

Açılışa; Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süheyla Ünal, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Sıddık Özdemir, Sakatlar Derneği Başkanı Ali Haydar Koyun ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Ali Haydar Koyun, yaptığı konuşmada Engelliler Haftası’nı dolu programlarla kutlamaya çalıştıklarını belirterek, “Derneğimiz ve İŞKUR ile ortaklaşa yaptığımız Ev Mefruşatı Kursu düzenlemiştik. 10 arkadaşımız 130 gün eğitim gördü. Gördükleri eğitim aşamasında arkadaşlarımız bir evde yapılan mefruşatların yapımını hem öğrendi, hem de üretimini yaptı. Yapılan sınavda da başarılı olup, belgelerini alarak, sergiyi hazırladılar” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, “Biz engellilerimizle olmaya gayret gösteriyoruz. Etkinliklerine katılmaya çalışıyoruz. Sadece bu haftaya mahsus kalmayacak, bundan sonraki süreçte de dernek mensupları ve hitap ettiği kitle ile beraber olmaya çalışacağız. Engelli vatandaşlarımızın bizlerle birlikte olduklarını tekrar hatırlatmak istiyorum” ifadelerinde bulundu.

TSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir de engellileri göstermiş oldukları başarılardan dolayı tebrik etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Semih Pilten, “Engelli kardeşlerimiz çok güzel icraatlar ifa ediyor. Sakatlar Derneği, Malatya’da güzel çalışmalar yapıyor. Engelsiz Park çalışmamız hayata geçti. Belediyemiz ve Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi ile ortak güzel çalışmalara imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Dekoratif Ev Sergisi açılışı yapıldı. Törende kursiyerlere başarı belgeleri de verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile