Engelliler Meslek Edindirme Merkezi'nde Meslek Öğreniyor

Engelliler Meslek Edindirme Merkezi'nde Meslek Öğreniyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde engelliler, belediyeye bağlı Meslek Edindirme Merkezi'nde açılan kursta el sanatları, galoş ve kilim dokumayı öğrenerek ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Tarsus Belediyesi tarafından Şehitishak Mahallesi'nde atıl vaziyetteyken Meslek Edindirme Merkezi'ne dönüştürülen binada faaliyet gösteren Engelliler Meslek Edinme Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 30 öğrenci, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunarak meslek sahibi oluyor. "Biz Engel Değiliz, Üretiyoruz" diyen engelli öğrenciler, ürünlerini ortaya çıkarılmasından sonra mutlulukları gözlerinden okunuyor.

3 ayrı sınıfta kilim dokuma, el sanatları ve galoş üreten engellerin ürünleri Kırkkaşık Bedesteni'ndebelediye tarafından açılan dükkanda satışa sunuluyor. Elde edilen gelire engellilere harçlık olarak veriliyor. Engellilerin ürünleri ile gurur duyduklarını belirten kurs öğretmenlerinden Sevil Tuncer, tamamen Mili Eğitim müfredatlarını uyguladıklarını söyledi.

Tuncer, "Kurumuzdaki eğitim programı tamamen Milli Eğitim müfredatı uygulanmaktadır. Yaz tatil ve sömestr tatillerinde tatil yapıyoruz. Kurumuzda yapılan ürünlerimizde kurs aşaması bittikten sonra Tarsus Belediyesi'nin Kırkkaşık Bedesteni'ndeki satışdükkanında satışa sunuluyor, aldığımız paralar tamamen öğrencilerimize 3 aylık periyotlarla harçlık olarak dağıtılıyor. Kurumumuzda 3 sınıf bulunmakta, el sanatları, kilim dokuma, galoş. Her sınıfımızda 10'ar öğrenci var, toplam öğrenci mevcudumuz 30 kişi. Yapılan çalışmalarımızın da hepsi ilk önce eğitim aşamasıdır. Daha sonra üretim aşaması başlıyor. Ve üretim bittikten sonra satışa sunuluyor" dedi.

Engelli öğrencilerden Naim Alaca, burada meslek öğrendiğini belirterek, "Bebe yapıyorum, taş yapıyorum, çok güzel yapıyorum. Evet hocalardan Allah razı olsun. Hocalar her şey öğretti. Onun sayesinde öğrendik. Öğrenmeseydik böyle iş yapamazdık. Her şeyi hocanın sayesinde öğrendik. Her şeyi yaptık Allah'a şükür. Onun sayesinde öğrendik. Hocamızın sayesinde öğrendik, onlar olmasaydık biz öğrenemezdik. Göz yaptık, bebek gözü yaptık. Taş yaptık, boyadık, yapıştırdık. Her şeyi öğrendik, bu okul çok güzel. Herşeyi öğrendim. Mesleği öğrendim Allah'a çok şükür" dedi.

Engelli Ersin Özden ise yaptığı ürünler sayesinde 10 lira aldığını, parayı da annesine verdini söyledi.

Fadime Aydın isimli engelli de, "Taş bebek yapıyoruz. Önce yapıştırıyoruz ayaklarını ondan sonra hamur koyuyoruz, üstüne taş bebeği dizip ve gözlerini yapıyoruz, saçlarını yapıyoruz. 2 aydan beri buradayız. 10 milyon para aldım anneme verdim. Ailem devam et diyor" dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile