1 Aralık İlköğretim Okulu'nda hafta sonları verilen kursa 160 engelli müracaatta bulundu. Halk eğitim müdürlüğü öğretmenleri tarafından verilen ÖMSS hazırlık kursunda işitme engellilere ise işaret dile ile kurs veriliyor.
Özürlülere yönelik sınavda başarılı olan 20 bin özürlünün istihdam edileceğini ve Adıyaman'da ki bu vatandaşlar için harekete geçtiklerini ifade eden Halk Eğitim Müdürü Şahin Kuruş, 'Halk eğitim merkezi olarak 490. kursumuzu açtık. ÖMSS sınavına kadar engellilere kurs verilecek. Bu Adıyaman'da ilk kez uygulanıyor. Dört sınıf açtık. Bu sınıflardan 3 tanesi orta eğitime yönelik, 1 tanesi de lisans ve ön lisans mezunlarına yöneliktir. 10 hafta sürecek olan kurslarda 8 öğretmenimiz görev alacak ' dedi.
Engelliler ÖMSS'ye Hazırlanıyor
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından 28 Nisan tarihinde yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) engellilere kurs veriliyor.



















