Toplantıya başta Trabzon İşitme ve Konuşma Engellileri Koruma Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Zihinsel ve Otistik Engelli Çocuklar Derneği, Tüm Engelliler Derneği, Down Sendromlular Trabzon Derneği, LÖSEV gibi 20 engelli derneğinin temsilcileri ve üyeleri katıldı.
Engelli ve şehit aileleri derneklerine öncelik verdiklerine vurgu yapan Başkan Genç, "Değerli kardeşlerim kurulduğumuz andan itibaren 20 derneğimizin bir araya geldik. Biz kurulduğumuz andan itibaren bir taraftan kurulum çalışmalarını, altyapı çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da eş zamanlı olarak belediyecilik hizmetlerimizi sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Bunları yaparken de büyük oranda sizlerin derneklerini ziyaret etme imkanı bulmuştum. Engellilerimizin toplumda karşılaştığı engelleri aşabilmeleri açısından ve bizim de onları aşabilmemiz açısından onların yaşamlarını idame ettirebilmeleri için birçok sorunlar olduğunu tespit etmiş ettik. Hala daha bu sorunlarımız var. Ama yavaş yavaş bunları çözüyoruz. Şu anda burada bulunan derneklerimizin lokallerinin oldukça yetersiz olduğunu tespit etmiş idim. Trabzon’da 1200 derneğimiz var. Bütün bunların taleplerinin altından kalkmak mümkün değil. Esasında biz iki derneğimize ayrımcılık yapmamız lazım. Ayrımcılık da değil de öncelik vermemiz lazım dedik. Bunlardan bir tanesi şehit aileleri dernekleridir. Biz huzurlu bir şekilde bu sofrayı paylaşabiliyorsak bu rahmeti rahmana ulaşan şehitlerimiz sayesindedir. Ve ikinci olarak sizlerin kullanacağı mekanları binamızın projesine koyduk. Yani oraya taşındığımızda hem sizinle hem de şehit ailelerimizle birlikte olacağız. Üçüncü sırada da şayet yer kalırsa, Trabzon’umuzda Gümüşhane, Rize, Giresun, Erzurum’dan gelen hemşerilerimiz var. Onların da burada kendi faaliyetleri var. Eğer yer kalırsa onlara bu mekanları tahsis edeceğiz." ifadelerine yer verdi.
Engelli derneklerinin çok zor şartlarda çalıştıklarına yakından şahit olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Bugüne kadar fiziksel engelli derneklerimize önemli katkılar sağladık. Hem sponsor bulduk hem kendimizi destekledik. İlk başladığımızda Medikalpark bize araç ve gereç konusunda destek olmuştuk. İstiyoruz ki, bütün engelli derneklerimiz bu araç gereçlere ulaşsın ve sosyal hayata kavuşsun. Sizlerin zor şartlarda çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Bu nedenle sizlere daha iyi imkanlar sunalım istiyoruz. Bunların çalışmasını yaptık. İnşallah da hayata geçireceğiz. Ve hayatını idame etme noktasında bir engelle karşılaşmasın. Kurslar açtık. Bunları devam ettiriyoruz. Engelli istihdamı konusunda da bazı kurumların yaptığını yapmıyoruz. Onlar engelli çalıştırmıyordu. Bunun karşılığında cezası neyse onu ödüyordu. Biz ise 4 tane engelli kardeşimizi hemen işe başlattık. Tabi, imkanlarımız zor bunun da bilinmesini istiyorum. Bu çalışmaları size lütuf olsun diye demiyorum. Bu bizim görevimizdir diye diyorum. Özellikle engelli kardeşlerimizin sporla buluşması adına önemli adımlar attık. Bireysel bazda da kardeşlerimizi destekliyoruz. Biz Ampute Futbol Takımı kurduk. Şu anda 1. ligde mücadele ediyor. Şu anda iyi gidiyorlar. İşitme Engelliler Derneği’nin de motivasyonunu, bu azmini değerlendirip Ömer Ayar’ı bünyemize devraldık. Şu anda işitme Engellilerimiz Ortahisar Belediyesi’nin bir takımı. Bizden bir engelli parkı talep edilmişti." dedi.
Başkan Genç, 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde 1,5 dönümlük bir alanda engelli parkı oluşturacaklarının müjdesini verdi.
Söz alan engelli dernekleri temsilcileri ise başta fiziki mekan ihtiyaçlarının karşılanması olmak üzere Ortahisar Belediyesi’nin engellilere yönelik yapmış olduğu meslek edindirme kursları, araç-gereç yardımı ve sosyal ve kültürel etkinliklerden dolayı Başkan Genç’e teşekkür ettiler.
Engelliler Tüm Sorunlarını Başkan Genç'e Anlatılar
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ’Yerel Buluşmalar’ toplantıları kapsamında engelli dernekleriyle bir araya geldi.