Engellilere Balik Tutmayi Ögrettiler

Engellilere Balik Tutmayi Ögrettiler

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi nedeniyle Ayvalik Belediyesi tarafindan engellilere yönelik bir tekne turu düzenlendi.

Belediye Baskani Mesut Ergin’in talimatiyla düzenlenen tekne turunda; Ayvalik Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü Özel Çocuklar Egitim Evi, Özel Ayvalik Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Zeytin Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Birlik Ortopedik Engelliler Dernegi üyeleri katildi.

Tekne turunda bir günlük temsili askerlik yapacak olan engellilerin ellerine geleneksel kina yakilirken, dogum günü olan engelliler için de pasta kesildi.

Ayvalik Belediyesi Zihinsel Engelliler Okulu ögrencileri tarafindan yapilan olta takimlari geziye katilanlara hediye edilirken, oltalariyla balik tutan engelliler de adeta “Bize balik vermeyin. Balik tutmasini ögretin” mesajini verdiler.

Gezi boyunca gönüllerince eglenen, dans eden, sarkilar söyleyen konuklar özel olarak düzenlenen Engelliler Haftasi’nin tadini çikarmayi da ihmal etmedi.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin; “Özel bireylerimizin normal bireylerden farkli olmadigini inaniyoruz. Onlari etkinlikler vasitasiyla topluma entegre olmalarini saglamayi amaçliyoruz ve bu konuda basarili oldugumuzu bir kez daha görüyor ve kanitlamis oluyoruz. Sahsim ve Ayvalik halki adina sunu söyleyebilirim; Biz onlarin daima yanindayiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile