Engellilerin Hayatini Konu Alan Sinema Filmini Izlediler

Engellilerin Hayatini Konu Alan Sinema Filmini Izlediler

Zonguldak’in Alapli ilçesinde, 3 Aralik Engelliler Günü nedeniyle engelli bireylere yönelik farkindaligin artirilmasi amaciyla köy okullarindan 330 ögrenci sinemaya gönderildi.

Alapli Kaymakamliginin organizasyonunda bir araya gelen ögrenciler, Eregli ilçesindeki sinema salonunda, engelli bir bireyin hayatini konu alan "Bugday Taneleri" isimli filmi izlediler. Etkinlige katilan Mollabey Orta Okul Ögrencilerinden Sema Duydu duygularini söyle anlatti:

“Ben bu filmi ilk defa izledim. Insanlari engelli diye küçük görmememiz gerekiyor. Onlara daha iyi davranmaliyiz. Örnegin biz ileride engelli olabiliriz. Bu film engelli bir kizin neler yapabilecegini anlatiyor. Engelliler istedigi her seyi yapabilir. Engelliyim diye hayat küsmemeleri gerekiyor. Resim çizebilir, kitap okuyabilir, yazi yazabilir, istedigi her seyi yapabilir. Engelli ona kisi hayata küsmemeli, hayata daha çok baglanmali. Filmi izledigim zaman çok duygulandim. Buraya gelmek, burada olmak iyi bir duygu benim için. Bu etkinlikler bizim bilgi sahibi olmamizi sagliyor, ufkumuz açiyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile