Engelliye Bunu Da Yaptilar

Engelliye Bunu Da Yaptilar

Bursa’da bir sahis, engelli vatandasin üzerinden vergi indiriminden yararlanarak kredi çekti. Çektigi 260 bin liralik krediyi ödemeyen sahis, iddiaya göre “Beni dava edersen sen de içeri girersin” diyerek bir de tehdit etti.

Nilüfer ilçesi Çali Mahallesi’nde yasayan Recep Altay (44), arkadasinin vesilesiyle H.A. ile tanisti. Iddiaya göre H.A., yüzde 60 engeli olan bir çocuk babasi Altay’dan engelli vergi indiriminden yaralanip dükkan açmak için kredi çekmesini istedi. H.A., bunun karsiliginda krediyi ödeyecegini ve her ay kendisine 5 bin lira verecegini söyledi.

Teklifi kabul eden Altay’in onayiyla farkli farkli bankalardan toplam 260 bin lira kredi çekildi. Aradan geçen zamana ragmen ödenmeyen borç nedeniyle hem evinden hem de kendi dükkanindan olan engelli adam, "Hem beni, hem devleti dolandirdi. Bizi magdur etti” dedi.

Hem evinden hem dükkanindan olan Altay, “Bu kisiyle arkadasim vesilesiyle tanistim. Bana para lazim oldugu için teklifte bulundu. Bana engelli oldugum için vergi indiriminden yararlanip kredi çekmemi ve o parayla dükkan açacagini söyledi.

Bunun karsiliginda bana her ay 5 bin lira para ödeyecegini söyledi.

Ben de kendisine inandim. Kendi evine benim adima kredi kartlari talep etmis. Ben 75 bin lira çekmistim ama kendisi benim adimla farkli farkli hesaplardan toplamda 260 bin lira para çekti. Daha sonra bana ne para verdi ne ödeme yapti. Benim esim de yüzde 58 engelli. 8 yasinda kiz çocugum var. Evimden, dükkanimdan oldum. Beni kandirdi. Hem beni hem devleti dolandirdi” diye konustu.

H.A., iddiaya göre Altay’i “Beni dava edersen sen de içeri girersin” diyerek bir de tehdit etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile