Engelsiz Hastane Projesi Kursuna Katılanlara Sertifika

Engelsiz Hastane Projesi Kursuna Katılanlara Sertifika

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü "Engelsiz Hastane Projesi" kapsamında, Adana'daki kamu hastanelerinde görevli 23 doktor, ebe-hemşire ve sağlık çalışanına Sağlık Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin ortak çalışması sonucunda "Türk İşaret Dili" eğitimi verildi

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü "Engelsiz Hastane Projesi" kapsamında, Adana'daki kamu hastanelerinde görevli 23 doktor, ebe-hemşire ve sağlık çalışanına Sağlık Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin ortak çalışması sonucunda "Türk İşaret Dili" eğitimi verildi. 3 ay süren eğitim sonunda kursu başarıyla tamamlayan sağlık çalışanlarına sertifikaları törenle verildi.
Adana'da yataklı hizmet veren hastanelerde sağlık hizmetlerinde verim ve kalitenin artması, engelli vatandaşların hastanelerde sorunlarla karşılaşmaması için başlatılan 'Engelsiz Hastane Projesi' kapsamında kamu hastanelerinde görev yapan hemşire, doktor ve sağlık personeline Türk İşaret Dili Kursu verildi. Yaklaşık 3 ay süren kursa katılan 23 personele sertifikalarını vermek için düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Duyma ve konuşma engelli olan kurs eğitmeni Burcu Pişkin'in 'İstiklal Marşı'nı işaret diliyle söylemesini protokol üyeleri ile katılımcılar ayakta izlerken, duygusal anlar yaşandı.
Adana Hekimevi'nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine katılan Vali İlhan Atış, konuşmasında bir sonra açılacak kursa katılmak istediğini ifade ederek, karşılıklı engellerin ancak bu tür eğitimlerle kaldırılabileceğini söyledi. Kursa katılan personele teşekkür eden Atış, "Eğitmen Burcu Pişkin bana göre engelli ama ben de ona göre engelliyim. Bir sonraki kursa ben de katılacağım ben işaret dilini öğrenirsem ancak karşılıklı engeller kaldırılmış olur. Çağdaş ve insancıl olan bu ve bunun gibi kurslar devam ettiği sürece engeller suretle kaldırılır" dedi.
Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, ilkini gerçekleştirdikleri kursun devam edeceğini belirterek, tüm hastanelerde fiziksel şartların değiştirilerek, engelsiz mekan olmaları için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
İşitme rahatsızlıklarında erken teşhisin önemini vurgulayan Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, şöyle konuştu:
"Adana'da bir çok hastanemizde başlattığımız işitme engeli ile doğan bebeklerin erken dönemde tespit edilebilmesi için işitme taramasını çok kısa sürede tüm hastanelerimizde gerçekleştireceğiz. Bu müjdeyi sizlerle paylaşmak istedim. Bir dil, bir insan mantığıyla kursa katılan tüm personelimizi kutluyorum, onlar artık 2'inci dillerini öğrendiler ve hastalarımıza çok daha iyi hizmet verecekler."
Adana Kent Konseyi Başkanı İpek Kobaner de kursta emeği geçenlere teşekkür ederek, engelli vatandaşlar için sağlık sektöründe hiçbir sorunun kalmaması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile