Engelsiz Ulasim Hizmeti

Engelsiz Ulasim Hizmeti

Samsun Büyüksehir Belediyesi ‘Engelsiz Ulasim Araci’ hizmeti ile engelli vatandaslarin hayatini kolaylastirmaya devam ediyor.

Samsun Büyüksehir Belediyesi, engelli vatandaslar için çalismalar yapmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen ‘Engelsiz Ulasim Araci’ hizmeti ile engelli vatandaslarin hayati kolaylastiriliyor. 2023 yilinda 576 engelli bireye 4 bin 830 defa ücretsiz ulasim hizmeti sunuldugu belirtildi.

Yapilan çalisma ile ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürü Emrah Bas, “Yüzde 40 ve üzeri engel oranina sahip, tek basina veya refakatçisiyle birlikte toplu ulasim araçlarini kullanamayacak durumda olan engelli vatandaslarimiza ve yaslilarimiza ulasim hizmeti vermekteyiz. Özel donanima sahip engelli araçlarimizla birlikte engelli vatandaslarimizin egitim, saglik, kamu kurumu iliskileri ve sosyal aktiviteler gibi pek çok alanda kendilerinin ulasim araci taleplerini karsilamaktayiz. 2023 yilinda 576 engelli ve yasli vatandasimiza 4 bin 830 defa ulasim hizmeti sunduk. Engelli araçlarimiz özellikle kis aylarinda engelli vatandaslarimizi hastanelere götürüp getirerek onlarin en önemli ihtiyaci olan saglik hizmetlerinin karsilanmasinda kendilerine büyük fayda sagliyor. Bunun yaninda engelsiz çocuk evimize yine diger sosyal aktivitelerimizde de engelli vatandaslarimizi özel donanimli araçlarimizla tasimaktayiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile