Engelsiz Yaşam İçin Çalışıyor

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan yürüme engelli Halit Kaya, kendi gibi engelli vatandaşların akülü araba, tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçlarının tamiri için dükkan açtı.

Henüz bir yaşındayken çocuk felci geçiren 45 yaşındaki Kaya, kendi gibi engelli arkadaşlarının ihtiyacını karşılamak için iş yeri açarak tamirciliğe başladı.

Kaya, yaptığı konuşmada, bir arkadaşının yanında motosiklet tamirciliği öğrendiğini anlattı.

Daha sonra engelli bir arkadaşının tamir ihtiyaçları için evine geldiğini ve kendi iş yerini açmaya karar verdiğini aktaran Kaya, "İş yeri açarak engelli arkadaşlarımın tekerlekli sandalye, akülü araba gibi araçlarını tamir etmeye başladım. 3 tekerli motorları imkan olduğu zaman kendim de yapabiliyorum, kendi motorumu kendim imal ettim." dedi.

Halinden memnun olduğunu ve işini çok sevdiğini paylaşan Kaya, "Sağlam insanlar görüyorum bazen hep boşta geziyorlar, biz özürlü insanlar gayet çalışkanız, yeter ki bizlere iş versinler, yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Ben engelli olduğum halde bu iş sayesinde 3 çocuğumu okuttum, 2 kızım lise mezunu, 1 oğlum okumaya devam ediyor." diye konuştu.

Engelli arkadaşlarının araçlarını tamir eden Kaya, aynı zamanda mahallede bisikleti bozulan çocukların da bisiklet tamirlerini ücretsiz olarak yapıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile