Engelsiz Yasam Merkezi 'Erisebilirlik Belgesi' Almaya Hak Kazandi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi'ne bagli hizmet veren Engelsiz Yasam Merkezi, kuruma ait ilk "Erisilebilirlik Belgesi" alan birim oldu.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, "Engelsiz Kent Gaziantep" için Büyüksehir Belediyesi, Saglik Hizmetleri ve Engelliler Daire Baskanligi bünyesinde kurulan Erisilebilirlik Sube Müdürlügü ile çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Bu kapsamda büyüksehir, yasli ve hamile bireyler için kolaylikla erisilebilir olmasi adina düzenlemelere giderek, kamusal alanlarda erisilebilirlik uygulamalarina basladi.

Bu alanlardan ilk olarak, zihinsel, fiziksel, isitsel ve görme engelli bireylere hizmet veren Engelsiz Yasam Merkezi, erisilebilirlik standartlarini saglamak amaciyla bina içerisi yatay ve dikey dolasim, bina çevresi, otoparklarda bahse konu olan standartlarin tamamini karsiladi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ile Gaziantep Valiligi'nce olusturulan Gaziantep Ili Erisilebilirlik Izleme ve Denetleme Komisyonunca yapilan inceleme sonucunda erisilebilirlik belgesini almaya hak kazandi.

Merkezde bulunan tüm kapi genislikleri ve kapi isimlikleri, cam yüzeyler, tuvaletler, asansörler, danisma bankolari ve merdivenler bu standartlara göre düzenlenerek, isitme engelli bireyler için Indüksiyon Döngü Sistemi danisma bankolari olusturuldu.

Binada tüm katlara braille kabartmali kat planlari, acil durum tahliye plani dikkate alinarak görsel ve sesli ikaz cihazlari bina içerisine yerlestirildi. Otoparkta bulunan araç noktalari erisilebilir güzergahlar baz alinarak isaretlendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile