Engelsiz Yaşam Parkı Son Aşamaya Geldi

Engelsiz Yaşam Parkı Son Aşamaya Geldi

Bağlar Belediyesi tarafından yapımı süren Engelsiz Yaşam Parkı’nda son aşamaya gelindi.

Görme ve fiziksel engelli vatandaşların rahatlıkla gezebileceği, oyun oynayabileceği ve spor yapabileceği Engelsiz Yaşam Parkı’na görme engelli vatandaşların serbest dolaşabilmeleri için led ışıklı tablo aydınlatma sistemi yerleştirilecek. Bağlar Belediyesi Park Bahçe Müdürü Mervan Kaya, Fen İşleri Müdürlüğü İnşaat Kontrolü Sorumlusu Mahmut Günaçtı, Diyarbakır Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Ramazan Serin, Diyarbakır Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Muhsin Batki ve Bağlar Belediyesi İmar Müdürlüğü Proje Ofisi çalışanı Ferit Tutşi ile beraberindeki grup yapılan çalışmaları yerinde denetledi. Diyarbakır Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Ramazan Serin, bu çalışmayı çok değerli bulduklarını kaydetti.

Bağlar’ın 1990’lardan Sonra yoğun göç alması nedeniyle çarpık kentleşmenin en yoğun olduğu bölge olmasına rağmen böyle projelerin kendilerini umutlandırdığını ifade eden Serin, “Sadece bu park için demiyoruz, bütün Diyarbakır’ı bu hale getirmek için var gücümüzle çalışmamız gerekir. Bu anlamda Bağlar Belediyesi Başkanı Yüksel Baran’a ve belediyeye teşekkür ediyoruz” dedi.

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Muhsin Batki de, engelli park projesi ile Bağlar Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Batki, şöyle konuştu: “Biz engelliler olarak kenti komple bir engelsiz bir yaşam haline dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Temel anlayışımız bir parkı engelsiz yaşam haline dönüştürmek değil, bütün Diyarbakır’daki ve tüm Türkiye’deki parkları toplumsal yaşam alanlarını engelsiz bir hale getirmektir. Belediye başkanlarımızdan ve yöneticilerimizden bir talebimiz olacak. Bundan Sonra yapılacak her bina ve inşaatı engelli vatandaşları da göz önüne alarak bir çalışma yapmalarıdır. Bütün engelli vatandaşlarımız adına bu projede emeği geçen herkese saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.” Bağlar Belediyesi İmar Müdürlüğü Proje Ofisi çalışanı Ferit Tutşi ise, bu proje ile birebir ilgilendiklerini söyledi.

Belediye olarak engelli vatandaşları unutmadıklarını dile getiren Tutşi, parkta birçok aktivite alanı olduğunu kaydederek, “Örneğin çocuk oyun alanları bütün engeli vatandaşlarımız için ayarlandı. Onların bütün gereksinimlerini karşılayacak nitelikte. Yürüyüş yollarımızdan tutalım, yeşil alanlarımıza kadar engellerin rahat edeceği bir alan olarak tasarlandı. Çalışmalarımız Son hızla devam ediyor ve kısa bir süre Sonra Diyarbakır’daki engelli vatandaşlarımız için çok güzel bir park ortaya çıkacak. Engelli vatandaşlarımıza Bağlar Belediyesi tarafından unutulmadıklarını mesajını vermek istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile