Engerek Yilaninin Isirdigi Milli Boksörün Tedavisi Sürüyor

Engerek Yilaninin Isirdigi Milli Boksörün Tedavisi Sürüyor

Malatya’da, antrenman yaptigi sirada yilanin isirdigi 22 yasindaki milli boksör Rabia Topuz hastaneye kaldirildi. Engerek yilaninin isirdigi belirlenen milli boksörün hastanedeki tedavisi sürüyor.

8 Mayis Çarsamba sabahi Akçadag ilçesine bagli Kotangölü Mahallesi Dikendede mevkiinde meydana gelen olayda, Milli boksörler Rabia Topuz ile Hatice Akbas, antrenör Kerem Akbas ile birlikte antrenman için bölgeye gitti. Daglik bir alanda kosu çalismalarina baslayan iki sporcudan Rabia Topuz’u bir süre sonra otlarin arasina gizlenmis engerek yilani isirdi.

Durumun fark edilmesinin ardindan ilk müdahalesi antrenör Kerem Akbas tarafindan yapilan Topuz, önce Akçadag Sehit Gökhan Devlet Hastanesi’ne daha sonra ise Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi. Kizindan gelecek güzel haberleri hastane önünde bekleyen Rabia Topuz’un babasi Sabri Topuz, Rabia’nin tedavisinin yogun bakimda sürdügünü ifade ederek gelismeleri takip ettiklerini söyledi.



Malatya Boks Il Temsilcisi Murat Tan ise antrenör Kerem Akbas’in ilk müdahalesinin önemine vurgu yaparak Rabia Topuz’un bir haftaya kadar eski haline kavusmasini umut ettiklerini ifade etti.

Rabia Topuz’a ilk müdahalede bulunan ve özel araci ile hastaneye kaldiran antrenör Kerem Akbas da olayin sicakligi ile ilk etapta kendisinin de panikledigini belirterek, "Bölgeye ulastiktan sonra kosu için Hatice ile Rabia daglik alana dogru yürümeye basladi.

Bir süre sonra Rabia bagirarak kendini yilanin isirdigini söyledi.

Ilk olarak bende panikledim daha sonra olayin sokunu hizlica atlatarak Rabia’nin ayakkabi ipini çikarip yilanin isirdigi bölgeye turnike yaptim. Daha sonra Rabia’yi aracimiza alarak hastaneye kaldirdik. Su an yogun bakimda tedavisi sürüyor sag olsun saglik ekipleri yakindan ilgileniyorlar. Konunun duyulmasinin ardindan basta Fenerbahçe Spor Kulübü yetkilileri olmak üzere spor camiasinda çok sayida arayip Rabia’nin durumunu soranlar oldu. Halkimizdan dualarini eksik etmemelerini istiyorum. Kizimizi isiran yilanin türü de engerek olarak belirlenmis” diye konustu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile