Engin Baytar Kimdir

Engin Baytar Kimdir

Engin Baytar (d. 11 Temmuz 1983), Türk futbolcu. Orta sahanın ortası ve sol açık mevkilerinde oynamaktadır. Memleketi Trabzon'un temsilcisi Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olmuştur.

Almanya'da Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Engin Baytar, futbola Almanya kulüplerinden FC Gütersloh'da başladı. Ardından Arminia Bielefeld tarafından keşfedildi ve Arminia Bielefeld'in ikinci takımına transfer oldu. Burada profesyonel oldu. Profesyonel olduktan sonra Maltepespor'un teklifini kabul etti ve Türkiye'ye geldi.

Genç futbolculara verdiği önemle bilinen Turkcell Süper Lig kulübü Gençlerbirliği onu 2006 yazında kadrosuna kattı. Gençlerbirliği'nde zaman zaman disiplinsiz hareketleriyle tepki alsa da, burada oynadığı futbol ile Trabzonspor'un ilgisini çekti. Trabzonspor'a transferi beklenirken, 2009 kış transfer döneminde Gençlerbirliği tarafından Eskişehirspor'a yarım sezonluğuna kiralandı.

Eskişehirspor'da 11 maça çıkan Engin, 11 maçta 1 de gol attı. Maç içinde takım arkadaşı Souleymane Youla ile tartışınca, kadrodışı bırakıldı (daha sonra affedildi) ve para cezasına çarptırıldı. Sezon sonu Gençlerbirliği'ne dönen oyuncu, 250 bin euro ve iki genç futbolcu karşılığında Trabzonspor'a satıldı.

2009-10 sezonunda Trabzonspor'un Fenerbahçe ile Urfa Gap Arena Stadı'nda oynadığı Ziraat Türkiye Kupası finalinde göstermiş olduğu üstün performansla maçın adamı seçilmiş ve takımının kupayı kaldırmasında önemli rol oynamıştır. 2010 yılının Kasım ayında ise ilk kez Türkiye A Millî Futbol Takımı'na çağrılmış ve Hollanda ile oynanan bu maçın ikinci yarısında forma giymiştir. 2011-2012 sezonu başında Galatasaray ile anlaşmıştır.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile