'Enginar; Sofrada Karacigerin Dostu, Laboratuvarda Kanserin Düsmani Çikti'

'Enginar; Sofrada Karacigerin Dostu, Laboratuvarda Kanserin Düsmani Çikti'

Dogal endemik bitkiler üzerinde birbirinden ilginç çalismalari ve ilginç buluslari ile gündeme gelen HBX Ar-Ge simdi de Aydin’in sembol ürünlerinden biri olan sakiz enginari üzerindeki çalismasinin sonuçlarini açikladi. ADÜ Teknokent bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Karya Farma HBX AR-GE Koordinatörü Hakan Baslik, sofrada karaciger dostu olarak bilinen enginarin, laboratuvarda kansere düsman çiktigini kaydetti.

Bugüne kadar 17 farkli patentli çalismaya imza atan Karya Farma HBX AR-GE (BAP) Bilimsel Arastirmalar Projeleri Merkezi Koordinatörü Hakan Baslik, bugüne kadar hem damak tadi hem de besin olarak tüketildiginde saglik açisindan ciddi faydalari olan enginarin eczane raflarina tasinabilecegini söyledi.



Aydin Efeler ilçesine bagli basta Gölhisar Mahallesi olmak üzere çevresindeki binlerce dönüm alanda yetistirilen enginarin fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum ve çinko açisindan oldukça zengin oldugunu belirten Hakan Baslik “A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri bulunduran enginarin içeriginde yüksek oranda protein yer almaktadir. Kalp kasini da güçlendiren enginar, kalbin de rahat çalismasini saglar. Demir eksikliginin giderilmesinde önemli rol oynayan enginarin ana bileseni ile yaptigimiz çalismalarda kanserli hücrelere etkili oldugunu gördük. Papatyagiller ailesine mensup olan enginar güçlü bir antioksidan oldugu için vücudu kansere karsi korudugunu zannediyoruz. Bu zamana kadar daha çok karacigere olan faydalari ile bilinen enginarin vücuttaki diger pek çok organa faydasi ve vücut dengesini korumasinin yaninda kansere karsi olan etkisi ile de daha da kiymetlenecegine inaniyoruz” dedi.



Baslik ayrica, HBX-2371T13(TRX-323)projelerinin ana merkezi olan Aydin’da ilin ürünlerine deger katmaktan oldukça mutlu olduklarini belirterek kendilerine inanip destek veren herkese tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile