Enkaz Altinda Birbirlerine Sarilip Ölümü Beklediler

Enkaz Altinda Birbirlerine Sarilip Ölümü Beklediler

Kahramanmaras merkezli iki büyük depreme Hatay’in Antakya ilçesinde yakalanan 64 yasindaki Sükran-Ibrahim Akgül çiftini enkaz altindan çocuklari kurtardi. Birikimlerinin yani sira anilarinin enkaz altinda kalmasini gözyaslariyla anlatan Sükran Akgül, "Küçücük bir yerde çocuklarimizin iyi haberlerini duyalim diye, sabaha kadar birbirimize sarilip öylece kaldik "dedi.

Hatay-Antakya Merkez Odabasi Mahallesi Sultanevler Sitesi’nde ikamet eden ve merkez üssü Kahramanmaras olan iki büyük depremde kaldiklari enkazin altindan kizlari ve damatlari tarafindan çikarilan Akgül çifti, çocuklari, damatlari, gelinleri ve torunlarindan olusan 13 kisilik ailesiyle birlikte Manavgat Kumköy’deki bir otelde kaliyor.

Kari koca memur emeklisi olduklarini dile getiren Sükran Akgül, "Pazari, pazartesiye baglayan gece saat 04.15 gibi esim bana ‘uyan Sükran deprem oluyor’ diye seslendi. Uyanip lambayi yaktigimda gerçekten deprem oldugunu anladim. Esim bana ‘oldugun yere çök’ dedi.

Çöktüm. Esimle karsilikli aralarinda mesafe bulunan çekyatlarda uyuyorduk. Sarsintilarla çekyatlar bir araya geldi. Duvarlar ve esyalar gürültüyle çöktü. Sabaha kadar birbirimize sarilip öylece kaldik. Ölecek olursak da çocuklarimizin iyi haberlerini duyalim diye. Saat 5 gibi damadimin ‘anne-baba’ diye sesini duymaya basladik. Biz sesi duyuyorduk ama sesimizi duyuramiyorduk. Etraf aydinlaninca çocuklarimin bir bir gidip gelmeye basladigini fark ettik. Damatlarim ve kizlarimin yani sira polis memuru olan oglum Yusuf da geldi. Çocuklarimin hepsinin kurtuldugunu fark edince rahatladim. Onlar için çok dua etmistim" dedi.



"Uyuyamiyorum"

Saat 11-12 gibi çocuklari tarafindan enkaz altindan çikarildiklarini anlatan Akgül, "Koltugun içini oyaraktan sürünerek çiktik. Çiktiktan sonra cezaevi mescidine sigindik. 2 gece su yok, elektrik yok, telefonun sarji yok orada kaldik. Telefonun enkazda koltugun altinda kaldi. Telefonun çaldigini isiginin yanip sönmesinden anliyorduk ama alamiyorduk. Esimin telefonu elime geçti. Onun isigiyla oldugumuz yerden resimler çektik. Oldugumuz yer sürekli daraliyor, duvar üzerimize geliyordu. Cenin gibi kaldik. Damatlarim, oglum, kizlarim bizi el birligiyle kurtardilar. 2 gün sonra gidip yerle bir olan evimi görünce çok kötü oldum. Çocuklarimin evleri de içine girilemeyecek sekilde hasarli. O günden beri bir türlü uyuyamiyorum. Esim kanser hastasi, damadimin birisi issiz kaldi. Tüm anilarimiz, çocuklarimin altinlari vardi hepsi enkaz altinda kaldi” diye gözyasi döktü.

"Anilarimiz kaldi"

Altinlarinin, saatlerinin, telefonlarinin enkaz altinda kaldigini belirten Sükran Akgül “Her sey bir yana anilarimiz enkaz altinda kaldi. En çok da buna üzülüyorum” dedi.



"Ilgilendiler"

Otelin en zor günlerinde kendilerine kapisini açtigini belirten Sükran Akgül, “Allah otel sahibinden ve çalisanlarindan razi olsun. Manavgat halki bizi sahiplendi. Allah hepsinden binlerce kere razi olsun. Eksiklerimizi gönderdiler. Her seyimizle ilgilendiler. Su an çok iyiyiz. Herkesten Allah razi olsun. Depremin psikolojisini üzerimizden atamiyoruz ” diye konustu.



"Firsat olmadan bina üzerimize çöktü"

Kanser hastasi olan Ibrahim Akgül, o gece büyük bir gürültüye uyandigini ve hanimini uyandirdigini belirterek, “Kalk hanim kaçalim dedim. Kaçacak firsati bulamadan bina oldugu gibi üzerimize çöktü. Küçük bir üçgen bize yaradi. Hava aydinlaninca küçük bir isik gördüm. Isiga dogru telefonumu tuttum, bizi gördüler. Sonra koltugun arkasini oyduk, oradan bizi çekip çikardilar” dedi.



"Cevap bekliyor"

Akciger kanseri oldugunu ve tedavi gördügünü ifade eden Ibrahim Akgül, “Beynimden ameliyat oldum. Su an tedaviye ihtiyacim yok. Doktorumun tayini çiktigi için doktora ihtiyacim var. Mart ayinin sonuna dogru film çektirmem gerekiyor. Bu konuda her yere bilgi verdim cevap bekliyorum” ifadelerini kullandi.

13 kisilik Akgül ailesi, Sarilar Mahallesi’nde 3+1 daire tuttuklarini, Hatay’daki esyalarini getirdikten sonra otelden evlerine çikacaklarini bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile