Enkaz Altinda Idrarini Içerek 183 Saat Hayatta Kalmis

Enkaz Altinda Idrarini Içerek 183 Saat Hayatta Kalmis

Hatay’in merkez Antakya ilçesinde 183 saat sonra enkazdan sag çikartilan 62 yasindaki Hüseyin Berber, İçel’de tedavi gördügü hastanede o anlari anlatti. Bagirmaktan sesinin kisildigini ve bogazinin sistigini söyleyen Berber, "Su sisesinin içine idrarimi yaptim, beklettim, soguyunca içtim. Onla kendimi kurtardim" dedi.

Ekiplerin bölgedeki arama-kurtarma çalismalari devam ederken, sag kurtulan vatandaslarda saglik kuruluslarina sevk ediliyor. Hatay’in Antakya ilçesinde 183 saat sonra enkazdan sag çikartilan 62 yasindaki Hüseyin Berber’de İçel Sehir Hastanesine getirildi.

Burada tedavi altina alinan Berber’in saglik durumu iyiye giderken, yasadiklari o anlari IHA muhabirine anlatti. Berber, "Enkaz altinda kaldim. Etrafim çok karanlikti. O an sürekli bagirip çagirdim, ama kimse yoktu. Bina 15 katli. Ben binanin giris katinda oturuyordum. Deprem oldugum zaman hemen ayagi kalktim. Çocuklarim evden çikti, ama ben çikamadim. O an yere çöktüm, duvar yikildi ve ben o arada kaldim. Üstüme bir kilim aldim. Evde 5 kisiydik. Ben tabi onlara da seslendim. Onlardan ses duymayinca kurtulduklarini anladim. Yukarida çalisma yapildigini duydugum zaman biraz rahatliyordum, ama bagira bagira bogazim sisti" diye konustu.



"Idrarimi içtim, onla kendimi kurtardim"

Seker hastasi oldugunu kaydeden Berber, "Yattigim yerde bir sise su ve ilaçlarim vardi. Sans eseri onlarin hepsi yanima düstü. Onlari içtim. Tabi suyum bir süre sonra bitti. Daha sonra sisenin içine idrarimi yaptim, beklettim, soguyunca içtim. Onla kendimi kurtardim. Ben ekipler gelene kadar bulundugum yerde oturdum. Kurtarma ekipleri tavana vura vura oldugum yeri deldi. Ben hemen yine bagirdim tabi o an sesim kisildi. Kurtarma ekibi elini bana uzatarak beni tuttu. Ufak bir delikten çekip çikardilar. O delikten çikarken korktum, ama olsun" ifadelerini kullandi.

İçel Sehir Hastanesinde görev yapan ve Hüseyin Berber’e müdahale eden anestezi uzmani Çaglar Aksoy Çolak ise, Berber’in kendilerine geldiginde durumunun stabil oldugunu belirterek, "Burada destek tedavisi sagladik. Genel durumu gayet iyi. Su anda da stabil bir hastamiz. Bilinci açik ve bizimle konusuyor" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile