Enkaz Altinda Video Çekerek Helallik Isteyen Fatma Kurt Açiklamasi 'Beni Üzen, Yipratan Kendi Borcum Degildi'

Enkaz Altinda Video Çekerek Helallik Isteyen Fatma Kurt Açiklamasi 'Beni Üzen, Yipratan Kendi Borcum Degildi'

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasi Fatma Kurt, esi ve 3 çocuguyla enkaz altinda kaldi. Bir daha enkazdan çikamayacagi korkusuyla cep telefonu kamerasi ile video çekerek vasiyet birakan Fatma Kurt, yasadigi korku dolu o anlari anlatti.

Kahramanmaras Pazarcik’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 büyüklügünde meydana gelen depremler sonrasi Kahramanmaras Onikisubat ilçesinde yasayan Fatma Kurt, esi Adil Kurt, ogullari Ahmetcan, Bilal Efe ve Mustafa Kurt ile birlikte enkaz altinda kaldi. Enkaz altinda kurtarilmayi bekleyen Kurt ailesi o esnada cep telefonu kamerasiyla video çekerek vasiyet birakti. Enkaz altinda çektigi video ile vasiyetini birakan Fatma Kurt sevdiklerine ve borç aldiklari kisilere seslenerek helallik istedi.

Enkazdan yaklasik 10 saat sonra ekipler tarafindan enkazdan Fatma Kurt, esi Adil Kurt, 2 çocugu Ahmet Can ve Mustafa Kurt canli kurtarilirken, Kurt ailesinin 12 yasindaki oglu Bilal Efe Kurt hayatini kaybetti.

O esnada ölümü düsündügünü ifade eden Fatma Kurt, “Ölümden sonra geride kalacak olan seyleri, borçlarimizi, yetim çocuklarin hakkini düsündüm. Beni üzen, yipratan kendi borcum degildi. Baskalarinin hakkiydi bende olan. Bilmiyorum bu çok tarifsiz bir aci. Su an evin enkazindan hastaneye geldik. Anlatamiyorum. O esnada yavrum yoktu. Bekledim gelmedi. Ümidimiz vardi ama artik ümidi kesmistik. Çok zor oldugunu düsünüyorduk. Bizim üzerimizde 4 kat vardi. Betonlar üzerimize binmistir. Ölürüz diye düsünüyorduk. Ama çok güzel harikulâde bir sekilde yakinlarimiz bizi kurtardi. Bu olaydan sonra beni sayisiz arayan oldu. Herkese çok tesekkür ediyorum. Beni takdir ediyorlar. Maddi ve manevi destek olmak istiyorlar. Evini açmak isteyenler var ama benim basimi sokabilecegim bir evim var. Su an baska bir sey istemedim. Enkazda kaldigim için biraz yiprandim ama su an iyi durumdayim” dedi.



‘Benden daha kötü olanlar var, o yüzden hakka girip muayene olmak istemedim”

3 oglundan birini enkaz basinda bekledigini ama gelmedigini kaydeden acili anne Fatma Kurt, “Oglumu bekledim enkaz basinda gelmedi. Esimin beli kirilmis onu hastaneye götürdük. Benimde belim agriyordu. Bende muayene olacaktim ama ben baskalarini görünce ayakta oldugum için hakka girmek istemedim. Muayene olmadim. Bu yasanilanlar anlatabilecek bir seyler degil. Diri diri mezara gömülmek. Yavrun yaninda cansiz yatiyor. Ne kadar güzel bir hayatimiz vardi ama her sey yerle bir oldu. Ne yapacagimi bilmiyorum. Su an sadece iki oglum için ayakta kalmaya çalisiyorum.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile