Enkaz Kentte Yüz Güldüren Çilek Hasadi Açiklamasi Tarladan 70 TL'den Alici Buluyor

Enkaz Kentte Yüz Güldüren Çilek Hasadi Açiklamasi Tarladan 70 TL'den Alici Buluyor

Depremin yaralarinin sarildigi Hatay’in bereketli topraklarinda çilek hasadi devam ediyor. Bereketli hasatta çiftçinin yüzünü güldüren çileklerin kilogram fiyati, 70 TL’den alici buluyor.

Türkiye’nin önemli tarim sehirlerinden olan Hatay’in bereketli topraklarin çok sayida ürün yetisiyor. Havalarin isinmasiyla birlikte yaz meyvesi olan çilek de dalinda olgunlasmaya basladi.

Depremzede çiftçilerin gelecege olan umutlarini yeserten bereketli çilek hasadi, asrin felaketinin yerle bir ettigi Antakya ilçesinde basladi.

Tahtakapi Mahallesi’nde çiftçi Aziz Öztürk’ün yetistirdigi çilekler, yurt disina 50 TL’den ihraç edilirken tarlada 70 TL’den alici buluyor. Çilegin zorlu hasadinda çalisan marifetli kadin isçiler, ortalama 7 saat çalisarak 500 TL yevmiye aliyorlar.

“Tarladan yurt disina 50 TL’den giderken yurt içinde 70 ile 80 TL arasinda satisimiz var”

Bu yilki hasadin geçen yila göre daha güzel oldugunu söyleyen tarla sahibi Aziz Öztürk, “Bu yil hasadimiz geçen yila göre daha güzel hasadimiz var. Çileklerimiz de tat, sekil ve lezzet olarak çok güzel. Burasi 5 dönüm ama biz 3 dönümünü çilek ektik. Bu 4’üncü hasadimiz. Yeni basladik ama güzel gidiyor hasadimiz. Tarladan yurt disina 50 TL’den gidiyor. Yurt içine de 70 ile 80 TL arasinda satisimiz var. Marketler, tarlalardan 70 TL’den alip 80 ile 100 TL arasinda satiliyor. Bizde tarla fiyati 70 TL ile 80 TL arasindadir” dedi.



“Kadin isçilerimiz tüm gün egilerek çalistigi için zor oluyor”

Çilek hasadinin zor bir is oldugunu ifade eden Aziz Öztürk, “Kadin isçilerimiz tüm gün egilerek çalistigi için zor oluyor. Kiraz hasadi kadar çilek hasadi da zordur. Kadin isçilerimizin yevmiyeleri 500 TL’dir. Isçiler, ortalama günlük 7 saat çalisiyor” seklinde konustu.



“Egilmekten belimiz agriyor ve çok yoruluyoruz”

Çilek hasadini yaparken çok yorulduklarini belirten Esra Öztrük, “Tahtaköprü Mahallesi’ndeyiz. Bu 4’üncü hasadimiz oluyor. Geçen yila göre çok iyi ve bereketli bir hasat oluyor. Ürün kalitemiz de iyi. Egilmekten belimiz agriyor. Çok yoruluyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile