Enkazdan Çiktiktan Sonra Aklina Ilk Gelen Soguk Ayran Oldu

Enkazdan Çiktiktan Sonra Aklina Ilk Gelen Soguk Ayran Oldu

Kahramanmaras’ta yasanan depremin ardindan enkazin altindan 120 saat sonunda çikarilan Elif Kazan, çikarildiginda ilk isteginin su ve soguk ayran oldugunu söyledi.

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde yasayan Kazan ailesi 7.6 siddetinde yasanan ikinci depreme ikamet ettikleri 2 katli binada yakalandi. 2 çocuk annesi Elif Kazan depremin etkisiyle yikilan apartmanin enkazinda kaldi. Enkaz üzerinde arama kurtarma çalismasi yürüten ekipler, adeta igneyle kuyu kazarak depremin 120. saatinde Elif Kazan’a ulasmayi basardi. Iki çocuk annesi Elif Kazan, bulundugu yerden saglikli bir sekilde çikarilmasinin ardindan Kahramanmaras’ta yapilan ilk saglik müdahalesinin ardindan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tip Fakültesi Arastirma ve Uygulama Hastanesine getirilerek tedavi altina alindi. Korku dolu anlari anlatan Kazan, enkazin altinda dilim damagi kurudugunu söyleyerek, caninin su ve soguk ayran istedigini söyledi.



“Allah’im bana ne olur su gönder diye dua ettim”

Elif Kazan, enkazin altinda susuzluk çektigi için Allah’a dua edip su istedigini söyleyerek, “Elbistan’da, ögleden sonra 1 buçukta yasanan depreme yakalandim. Yatak odasina geçmistim bir anda tavan üstüme çöktü. Evimiz 2 katli ben alt katta kayinbabamlar üst katta oturuyordu. 5 gün boyunca enkazin altinda kaldim. Disarda ki insanlarin sesini duyuyordum bende asagidan cevap veriyordum beni kurtarin diye fakat onlar beni duymuyormus. Gözümün önü perde indi biraz uyumusum. Dolabin alt kisminda kalmisim. Dilim damagim kurudu o anlarda bir bardak su ve soguk ayran canim istedi. Allah’im bana ne olur su gönder diye dua ettim” diye konustu.



“Allah beni iki çocuguma bagisladi”

Kazan, iki çocugu oldugunu ve Allah’in kendisini çocuklari için bagisladigini söyleyerek, “Dilim damagim kurudugu için yutkunamiyordum ve cevap veremiyordum. Beni kurtarin diye bagiriyordum gözümün önü perdeleniyor cevap veremiyordum. Ekipler enkazin üstüne geldiklerinde çalismalarin sesi asagiya geliyordu. Kurtardik diye sevinmelerini duydum. Elif hanima su getirin dediler. Kafayi kaldirdigimda insanlarin basimda toplandigini gördüm. Ailem kurtuldu sadece enkaz altinda ben kaldim. Suan saglik durumum bacagimda basimda ve vücudumun farkli yerlerinde ezikler var. Buraya gelince bir ayran istedim bir su istedim. Allah beni iki çocuguma bagisladi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile