Enkazdan Sag Çikan Hediye Hayirseverlerin Destegiyle Dünyaevine Girdi

Enkazdan Sag Çikan Hediye Hayirseverlerin Destegiyle Dünyaevine Girdi

Hatay’da yasanan depremde enkazdan bes gün sonra sag kurtulan 21 yasindaki Hediye Demirkol, nisanlisi ile erteledigi dügününü hayirseverlerin de destegiyle Zonguldak’in Karadeniz Eregli ilçesinde gerçeklestirdi.

Hatay’da yasayan 21 yasindaki Hediye Demirkol, nisanlisi Muhammet Yildiz ile birlikte dügün hazirliklari yaparken 6 Subat 2023’te yasanan depremlerde annesi ve kardesi ile enkaz altinda kaldi. Deprem sonrasi enkazin arasinda nisanlisini arayan Muhammet Yildiz, günlerce umudunu kaybetmeden molozlarin arasinda Hediye Demirkol’dan bir iz aradi. Ekiplerin çalismalari sonucu bes gün sonra enkazdan sag kurtulan Hediye Demirkol’un kolu ampute edildi. Enkazda annesini kaybeden ve kardesinin de iki ayagi ampute edilen Hediye Demirkol, sevk edildigi Adana’da tedavisinin tamamlanmasinin ardindan kardesiyle birlikte Zonguldak’in Karadeniz Eregli ilçesine tasindi. Türk Kizilay Subesi ve hayirseverlerin de destegiyle bir eve yerlestirilen Hediye Demirkol, Sube Baskani Kürsat Yagiz’a deprem nedeniyle ertelenen dügün planindan bahsetti. Çiftin hayalini gerçeklestirmek isteyen Kizilay, dügün için hazirlik baslatti. Davul zurna esliginde gelin alma adetinin yerine getirilmesiyle birlikte çeyizler de eve tasindi. Yapilan dualarin ardindan konvoy halinde Gülüç Belediyesi Dügün Salonu’na gelen çift, burada dünyaevine girdi.

“Evlilik sürecimiz depremden sonra çok farkli boyuta geldi”

Hayirseverler ve sevenleri genç çifti dügünde yalniz birakmadi. Dört senelik nisanlilik süreci sonrasi dügün hazirligi yaptiklari sirada depremin oldugunu anlatan Hediye Demirkol, “Birbirimizi görüp tanistik. Uzun bir hikayemiz var. Zamanla konusa konusa ileriye dönük sürecimiz basladi.

Söz takip nisanlandik. Yaklasik dört senedir birlikteyiz. Deprem bizim dönüm noktamiz oldu. Önceleri evlilik sürecini düsünüyorduk ama depremden sonra çok farkli boyuta geldi. Birbirimizden kopamadigimizi o zaman anladik. Dügünü erteledik. Deprem olmasaydi geçen yaz dügün olacakti. Tedavi süreçleri oldu" dedi.

Karadeniz Eregli’ye geldiklerinde nikah yaparak dünyaevine girmeyi planladiklarini ve Kizilay’in destegiyle dügün yaptiklarini anlatan Demirkol, “Bu sekilde bize güzel bir dügün organize ettiler. Hatay’dan Karadeniz Eregli’ye geldik. Orada hiçbir seyimiz kalmadi. Buradaki güzel insanlarla tanisma sürecimiz oldu. Birçok insanla tanistik. Sag olsunlar hiçbir zaman desteklerini ayirmadilar” diye konustu.



“Küs ölecegimizi bilmek beni kahretti”

Depremin kendileri için dönüm noktasi oldugunu söyleyen Muhammet Yildiz ise, “Insan sevdiginden asla kopamaz. Depremin oldugu gün kendisiyle küstük. Ölecegine degil de küs ölecegimize çok üzüldüm. Sürekli bunu düsünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettigimizi düsündüm. Demek ki iki günlük dünyaymis, kavga etmeye hiç gerek yokmus” dedi.

Ilk depremin yasanmasinda bir saat sonra nisanlisinin evinin enkazinin basina geldigini anlatan Yildiz, “Enkazdan araçlar geçemiyordu. Yakinlarinda bir tane park vardi. Insanlar ates yakmis duruyordu. Bir umut oradadir diye kendisini, annesini ve küçük kardesini aradim. Kimseyi bulamadim. Enkaz basinda gördügüm tablo her seyi anlamama yetti. Oradan birisinin çikmasi imkansiz gibi bir seydi. Arkadaslarim da bunu söylüyordu. Ilk basta Hediye’nin ölmedigini söylüyordum. Bosuna ümitlenmememi ve durumu kabullenmemi söylediler. Sonuna kadar Hediye’nin yasadigini düsünüyor ve inaniyordum. Sonra Hediye’nin sesini duyduk ve yasadigini ögrendik” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile