Enuygun, Kurban Bayrami Tatili Için Türkiye'nin En Temiz Koylarini Öneriyor

Enuygun, tatilde doganin, denizin ve günesin tadini çikarmak isteyenler için Türkiye’nin en güzel ve temiz koylarini arastirdi.

Enuygun, Kurban Bayrami tatiline henüz bir plan yapmayanlar için gidilebilecek en temiz koylari derledi.

Enuygun açiklamasina göre, bir buçuk gün izin alarak 15 Temmuz Persembe Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü Kurban Bayrami ile birlestirenler, 11 günlük uzun bir tatile çikma firsatini yakaliyor.

Enuygun, tatilde doganin, denizin ve günesin tadini çikarmak isteyenler için Türkiye’nin en güzel ve temiz koylarini arastirdi.

- Turunç Koyu, Marmaris

Marmaris’in en güzel koylarindan biri olan Turunç Koyu’na tekne turlari çok sik ugruyor. Masmavi ve tertemiz bir denize sahip olan koyda bulunan Turunç Halk Plaji’ni ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Sabah saatlerinde suyunun çok soguk oldugu deniz, dalis için de oldukça elverisli. Popüler bir koy oldugu için Marmaris otelleri açisindan da çok sayida seçenek sunuyor.

- Ovabükü Koyu, Datça

Datça Yarimadasi’nda birbirinden güzel koylar bulunuyor ama en güzellerinden biri Ovabükü Koyu. Datça merkeze 15 kilometre uzaklikta olan koya Dalaman’a uçak bileti alarak havalimanindan kolayca ulasilabiliyor. Tertemiz bir denize sahip olan koyun çevresinde birçok otel ve pansiyon bulundugu için tatilinizi buradan hiç ayrilmadan geçirebilirsiniz.

- Aspat Koyu, Bodrum

Bodrum’da tropik bir destinasyondaymis gibi hissedilebilecek bir koy olan Aspat Koyu, dogal güzelliklerini korumayi basaran bir cennet adeta. 1. derece sit alani olarak korunan koyun çevresi yemyesil palmiye ve meyve agaçlariyla çevrili. Turkuazin en güzel tonuna sahip denizi tertemiz ve dalis yapmak için çok uygun. Snorkelle dalis yapildiginda denizatlari ve rengarenk baliklarla karsilasilabilir.

- Adrasan Koyu, Antalya

Bey Daglari’nin eteklerinde bulunan Adrasan’in tertemiz bir havasi var. Temiz havasinin yaninda sig ve kumlu bir denize de sahip. Denizi berrak oldugu için dalis yapmaya çok uygun. Ülkemizin en popüler yürüyüs rotalarindan biri olan Likya Yolu da Adrasan’dan geçiyor. Adrasan tatilinizde Likya Yolu’nda da kesfe çikabilirsiniz. Ayrica Adrasan’in çevresindeki diger koylari görmek için tekne turlarina da var. Özellikle Suluada, Maldivler’i andiran bir atmosfere sahip.

- Çiftlik Koyu, Marmaris

Marmaris’te bulunan koylar arasinda en sakin atmosfere sahip olan Çiftlik Koyu, ayni zamanda beldenin büyük taneli kumlardan olusan sayili plajlarindan birine sahip. Genelde tekne turlariyla ulasim saglanan koyda yerlesim yeri bulunmuyor. Bu yüzden de koy el degmemis bir dogaya sahip. Tertemiz ve berrak bir denize sahip olan Çiftlik Koyu’nda deniz diger koylarin aksine soguk degil.

- Bardakçi Koyu, Bodrum

Bodrum tatilinizde merkeze sadece 10 dakika uzakliktaki Bardakçi Koyu’na mutlaka ugramalisiniz. Merkeze yakin olan en güzel koy oldugu için yaz aylarinda kalabalik olan Bardakçi, Zeki Müren Koyu adiyla da biliniyor. Baliklari görebileceginiz kadar berrak denize ve sakin bir atmosfere sahip koyun halk plaji bulunmuyor ama Bodrum otelleri ve isletmelerinin iskelelerinde bulunan çardak ve pavilyonlarda denizin tadini çikarilabilir.

- Katranci Koyu, Fethiye

Sakin bir koy için Katranci Koyu tercih edilebilir. Fethiye merkeze 17 kilometre uzaklikta bulunan koya, Fethiye’ye otobüs bileti alip otogardan kalkan Göcek minibüsleriyle ulasiliyor. Okaliptüs ve çam agaçlariyla çevrili koyda deniz tertemiz. Kumlu, dalgasiz ve sig bir denize sahip oldugu için koy, çocuklu aileler için de ideal. Ayrica burada kamp alanlari da bulunuyor.

- Hisarönü Koyu, Marmaris

Marmaris merkezden 20 kilometre uzaklikta konumlanan Hisarönü Koyu, bunaltici sicaklarda serinleyebileceginiz en temiz koylardan. Arkasinda bulunan yemyesil orman sayesinde sundugu serin hava kosullarinin yaninda nem orani da oldukça düsük. Özellikle yazin nemli sehirlerde sicaktan bunaldiysaniz hemen uçak biletinizi alip bu serin havanin tadini çikarmalisiniz. Ayrica koyda nem orani düsük olmasi sayesinde havanin astim ve kalp rahatsizligi olanlar için de sifa kaynagi oldugu düsünülüyor. Koyun 700 metrelik kumsali ise tertemiz deniziyle tüm turistleri kendine hayran birakiyor.

- Kidrak Koyu, Fethiye

Fethiye’nin bir diger tertemiz koyu ise Kidrak Koyu. Turkuaz renkli piril piril denize ev sahipligi yapan koy, 2017 yilinda tabiat parki statüsü kazandi. Kizilçam, mersin, pirnal mesesi gibi farkli agaç türlerini bir arada görebileceginiz koyda ates yakmak yasak. Ancak agaçlarin altinda bulunan kamp alaninda bir gece geçirmek keyifli oluyor.

- Kargi Koyu, Datça

Datça merkezden 3 kilometre uzaklikta olan Kargi Koyu, bölgenin en temiz koylarindan biri. Merkeze bu kadar yakin olusuyla çok sik tercih edilse de dogalligini korumayi basarmis. Etrafini çeviren daglar rüzgari kestigi için koy, iliman bir havaya ve dalgasiz denize sahip. Tatli su ile tuzlu suyun birbirine karismadigi bir noktada bulunan koyda, doga yürüyüslerine de çikabilirsiniz.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile