Her geldiğim yıl da biraz da geliştiğini görüyorum" dedi.
Uluslararası Fuar Merkezi'nde "Nasıl Yazar Olunur" kitabıyla ilgili bir söyleşi gerçekleştiren yazar Enver Aysever, Nuri Bilge Ceylan'ın aldığı altın palmiye ödülüne atıfta bulunarak "Dünya bizi Soma ile konuşurken bir sanatçıyla anılmak Türkiye'ye iyi geldi. Bir toplumun kendini dünyada hissettirebilmesi için bu tür entellektüel adımlar çok önemli" dedi.
İnsanların ciddi bir yalnızlaşma içerisinde olduğunu ve bu durumun da yazma dürtüsünü harekete geçirdiğini söyleyen Aysever, "Türkiye'de kitap dünyasının gelişmesiyle birlikte aklına geldiğini yazan piyasaya hizmet eden kişiler türedi. Artık neredeyse kitabı olmayan insan kalmadı. Ben onlara kitapsız diyorum" diye konuştu.
Yazarlığın bir reçetesinin olmadığını kaydeden Aysever, "13 yaşımdan beri günde 150-200 sayfa okuyorum. Çocuğum kitap okumayan kişilere siz okuyor musunuz diye soruyorum. Kitap okumayan ailelerin çocukları da kitap okumaz. O yüzden önce ebeveynler kitap okumalı" dedi.
Nazım Hikmet, Aziz Nesin gibi yazarları örnek aldığını da belirten Aysever, "Bu yazarlar ifade etme cesaretini gösterdikleri için çok önemliydi. Yazar esarete boyun eğmez. Özgür olmalıdır. Yenilikçi olmayan bir yapıt kaybolur. Okumadan yazarlık olmaz. Yazarların dili, dini, ırkı olmaz" dedi.
Aysever söyleşisinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.
Enver Aysever 'Fuarın Her Geçen Yıl Geliştiğini Görüyorum'
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı'na üçüncü kez gelen yazar Enver Aysever "Entellektüel çeşitlilik açısından bu fuarı önemli buluyorum.