Epdk`nın 10. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu`nun (EPDK) 10.

kuruluş yıldönümü, resepsiyonla kutlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu`nun 10. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Marriott Otel`de bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türk Milli Takımı Menajeri Harun Erdenay, Spor Yazarı Ömer Üründül, iş adamları ve EPDK personeli katıldı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK`nın 10. yılını kutladığını belirterek, "Kararlı politikalarla özel sektörün bu piyasadaki payının hemen hemen her bölümde artan dozlarla devam edeceğini söyleyebiliriz. Hükümetlerimiz olarak aldığımız karar bu yöndedir. Bakanlığımız olarak yürüttüğümüz stratejik politikalar bu yöndedir ve en son doğalgazda yaptığımız işlemin buna bir örnek teşkil etmesini temenni ediyorum`` dedi.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş ise, enerji sektörünün 25 bin 400 şirket ile büyük bir topluluk haline geldiğini söyleyerek, doğalgazdan elektriğe bir çok alanda şirketlerin 74 milyon kişiye can götürdüğünü kaydetti. Enerji Bakanlığı, EPDK, piyasada çalışan şirketler ve tüketiciler arasında güçlü bir bağ oluştuğuna dikkat çeken Köktaş, şirketlerin aldıkları kararlara hızlı intibak ettiğini ifade etti.

Köktaş, konuşmaların ardından Bakan Yıldız`a günün anısına bir plaket takdim etti. Ardından Yıldız ve Köktaş, yıldönümü pastasını kesti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile