Er Meydaninda Saglikçilar Durmadi Açiklamasi Saglikçilarin Kirkpinar Mesaisi

Er Meydaninda Saglikçilar Durmadi Açiklamasi Saglikçilarin Kirkpinar Mesaisi

662. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri ve Kültür Etkinlikleri Haftasi boyunca Saglik Müdürlügü ekibi yogun Kirkpinar mesaisi geçirdi.

Sarayiçinde yapilan güreslerde Il Saglik Müdürlügü koordinasyonunda Halk Sagligi Müdürlügü’ne bagli toplam 65 personel görev aldi. Il Ambulans Servisi Bashekimligi’nce 5 adet tam donanimli Acil Yardim Ambulansi ile Kirklareli ve Tekirdag Il Saglik Müdürlüklerine ait 2 adet tam donanimli Acil Yardim Ambulanslari ile etkinlik süresince deneyimli ekipleriyle beklerken, saha içerisinde ve disinda 135’ i pehlivanlara yönelik olmak üzere toplam 465 vakaya müdahale etti. Saha içerisinde 5 doktor, 5 saglik memuru, 6 sedye görevlisi olmak üzere 65 personel görev aldi.

Güres sirasinda çesitli yaralanmalara maruz kalan güresçilere saha içinde bulunan doktor ve saglik personelleri tarafindan aninda basarili müdahaleler yapti. Etkinlige katilan protokolün il sinirlarina girmesi ile baslayan 2 adet protokol ambulansi ve saglik hizmeti çerçevesinde içinde Uzman Hekimler ile Ambulans ve Acil Bakim Teknikeri ve Acil Tip Teknisyenlerinden olusan saglik ekipleri kendilerine etkinlik süresince refakat etti.

Saha disinda ise görev alan tam donanimli ambulanslar ve tecrübeli saglik personeli, saha disindaki muhtemel vakalar ile saha içerisindeki yaralanmalardan dolayi sevki uygun görülen pehlivanlari hizli bir sekilde ilgili saglik kurumlarina nakletti. Ayrica organ bagisina dikkat çekmek ve halki bilgilendirmek için Il Saglik Müdürlügü tarafindan bir stant kuruldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile