Eraslan: Belediyeyi Kurşunlayanla İlişkilendirilmem Seçim Öncesi Siyasi Amaçlı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili aday adayı Mustafa Eraslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni kurşunlayan şahısla 8 ay önce çekilmiş fotoğraflarının internette yayınlanması ve basın kuruluşlarına gönderilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili aday adayı Mustafa Eraslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni kurşunlayan şahısla 8 ay önce çekilmiş fotoğraflarının internette yayınlanması ve basın kuruluşlarına gönderilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Mustafa Eraslan, şahısla bir hemşehrisinin ısrarı üzerine yaptığı bir iki kez görüşme ve aynı ortamda bulunma dışında bir ilişkisinin olmadığını açıkladı. Eraslan, bu şahısla ilgili olarak birlikte çekilmiş fotoğraflarının değerlendirilip, tasvip etmedikleri saldırı ile ilişkilendirilmesinin de yalan yanlış bilgiler olduğunu açıkladı.

    Geçen hafta gece saatlerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi iki kişi tarafından tabanca ve av tüfeği ile kurşunladı. Olay sonrasında ise saldırganların Anadolu Harikalar Diyarı’nın yapılacağı alandaki yıkılan havuzun sahipleri olduğu belirlendi. Olayla ilgili Ali B. ve 18 yaşından küçük bir kişi tutuklandı. Bu olayın ardından, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, MHP milletvekili aday adayı olan Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eraslan’ın, saldırıyı gerçekleştiren şahısla birlikte daha önce çekilmiş fotoğrafları basın kuruluşlarıyla paylaşıldı. fotoğrafların Ali B.’nin sosyal paylaşım sitesinde de bulunduğuna dikkat çekildi.

    Bu gelişmelerin ardından Mustafa Eraslan, yazılı bir açıklama yaparak, bu kişiyle kendisinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. Eraslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir süre önce Büyükşehir Belediyesi’ne silahlı saldırıda bulunduğu için tutuklanan, Ali B. ile iki ayrı ortamda yaklaşık 8 ay önce çekilmiş fotoğraflarımızın bazı kötü niyetli çevreler tarafından internet ortamında çoğaltılarak basın-yayın kuruluşlarına gönderildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Söz konusu şahsı 8 ay önce bir hemşehrimin ısrarlı talebiyle ilk kez tanıdım ve birkaç kez aynı ortamda bulunduk. Kötü niyetli olduklarına emin olduğum bazı çevrelerin, bu şahsın kendisine ait facebook sosyal paylaşım adresinden internete koyduğu fotoğrafları internet ortamında çeşitli yerlere göndererek yaklaşan seçimler öncesinde tarafımı yıpratmaya çalıştığını üzüntü ile müşahede ediyorum. Bir-iki kez görüşmenin ötesinde hiçbir ilişkim olmayan zanlının düzenlediği ve asla tasvip etmediğim silahlı saldırı ile tarafımı ilişkilendirmeye çalışmaları beyhudedir. Sağduyu sahibi hemşehrilerimin bu çabalara itibar etmeyeceğine olan inancım tamdır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile