Erasmus+ Programı Gençlik Projeleri

Çınarcık ilçesinde düzenlenen programda Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya, Yunanistan ve Portekiz'den gelen 42 genç bir araya geldi

YALOVA - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Erasmus-Gençlik Programı kapsamında, "Herkes İçin Çalışma Hakkı Projesi"nin için Yalova'ya gelen yabancı öğrencilere Türk yemek ve oyun kültürleri tanıtıldı.

Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya, Yunanistan ve Portekiz'den gelen 42 genç Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında Çınarcık ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Türk Gecesi"nde öğrencilere koordinatörler tarafından Türk yemek ve oyunları anlatıldı.

Magna Carta SK Slovakya Derneği Kurucu Üyesi ve proje koordinatörü Kübra Yolcu'nun İngilizce sunumunun ardından katılımcılara başlangıç için Türkçe kelimeler öğretildi. Öğrenciler daha sonra halay çekti.

Yolcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, projede kültür değişimlerinin ön plana çıktığını bildirdi.

Herkesin, her bireyin çalışmaya hakkı olduğunu düşünerek projeyi hazırladıklarını belirten Yolcu, "Özellikle iş yerlerindeki ayrımcılığa dikkati çekmek istedik. Her ülke temsilcileri kendi ülkelerindeki çalışma sistemini anlattı. Kadınlara yapılan ayrımcılık ve engellilere yapılan ayrımcılıklar üzerinde durduk. Katılımcılara Türk kültürünü yaptığımız geziler ve düzenlediğimiz etkinliklerle anlatmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile