Erbakan'a sahtecilik davası

Erbakan'a sahtecilik davası

Refah Partisi'nin kasası olarak bilinen Süleyman Mercümek, Erbakan ailesine dava açıyor.

Refah Partisi’nin kasası olarak bilinen Süleyman Mercümek, yıllardır ticari ilişkide bulunduğu Erbakan ailesine sahtecilik davası açıyor

YİNE ORTAYA ÇIKTI
Bosna yardımlarını zimmete geçirmekten yargılanan Süleyman Mercümek, yıllar sonra ortaya çıktı. Mercümek, Necmettin Erbakan’ın iki yeğenini, kendisinden sahte bonoyla para tahsil etmekle suçladı.

‘AÇIK İMZAMI KULLANDILAR’

Mercümek, “15 yıl önce Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan’a verdiğim açık imzaları bonoda kullanmışlar” diye dava açılmasını istedi.

Erbakan'a sahtecilik davası

Mercümek, yeni davayla döndü

Bosna için toplanan yardım paralarını kişisel çıkarları için kullandığı gerekçesiyle yargılanan ve kapatılan Refah Partisi’nin kasası olduğu ileri sürülen Süleyman Mercümek, yıllar sonra yeniden ortaya çıktı. Mercümek bu kez, bir zamanlar kader ortaklığı yaptığı Necmettin Erbakan’ın, Mercek Holding yönetimindeki iki yeğeni hakkında suç duyurusunda bulundu

BOSNA için toplanan yardım paralarının bir kısmını amaç dışı kullandığı iddiasıyla yargılanan ve “Refah Partisi’nin kasası” olarak adlandırılan Mali Müşavir Süleyman Mercümek, yıllardır ticari ilişkiler içinde olduğu Erbakanlar’la karşı karşıya geldi. Mercümek, kapatılan Refah Partisi’nin son genel başkanı Necmettin Erbakan’ın iki yeğeninin yönetim kurulunda olduğu Mercek Holding’in, 3 kişilik yönetim kurulu hakkında suç duyurusunda bulundu.

100 BİN TL’LİK SAHTE BONO
Kendisi adına 100 bin TL’lik sahte bono düzenledikleri ve bunu işleme koyduklarını iddia eden Mercümek, “Özel Belgede Sahtecilik”, “Açığa İmzanın Kötüye Kullanılması” suçlarından 1 yıl 3 aydan, 4 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmasını istedi. Süleyman Mercümek adına savcılığa başvuran avukatları, müvekkillerinin işyerine ödeme emri gönderildiğini, Mercek Holding’in 100 bin TL alacağı bulunduğunu ve icra takibi başlatıldığını öğrendiklerini belirtti.
Ödeme emriyle müvekkilleri adına 2007 yılında tanzim edilmiş, Nisan 2010 vadeli bir bononun bulunduğunu belirten avukatlar, Mercek Holding tarafından icra takibine konulan bononun müvekkillerinin bilgisi dışında sahte şekilde hazırlandığını ileri sürdü.
Mercümek adına bononun altına sahte imza atılmış olma ihtimalinin bulunduğunu belirten avukatlar, şirket yönetim kurulu üyelerinin, Süleyman Mercümek’in 15 yıl önce Kemalettin Erbakan’a verdiği açığa imzaları kullanarak da bu bononun düzenlenmiş olabileceğini iddia etti.

Avukatlar, Mercümek’in 15 yıl önce bazı mali işlerin kolaylıkla yürütülebilmesi için şirketin imza yetkilisi olan Hüseyin Yavuz Erbakan’ın babası Kemalettin Erbakan’a açığa imzalar verdiğini
ileri sürdü.

NECMETTİN ERBAKAN’IN YEĞENLERİYLE KARŞI KARŞIYA
Süleyman Mercümek’in şikâyette bulunduğu Mercek Holding’in Yönetim Kurulu üyeleri arasında Necmettin Erbakan’ın iki yeğeni Mahmut Rauf Çataklı ve Hüseyin Yavuz Erbakan da bulunuyor. Erbakan’ın kız kardeşinin oğlu olan Mahmut Rauf Çataklı 1966 doğumlu. Hüseyin Yavuz Erdoğan ise Necmettin Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan’ın oğlu. Kemalettin Erbakan’ın, bir dönem Süleyman Mercümek ile ticari ilişkiler içinde olduğu biliniyor.

SÜLEYMAN MERCÜMEK
Asıl mesleği yeminli mali müşavirlik olan Süleyman Mercümek, yıllar önce kamuoyunda “Bosna için toplanan yardım paralarını muhafaza eden adam” olarak tanındı. Mercümek’in daha sonra bu paraları amaç dışı kullandığı ileri sürüldü. Bu olayla ilgili olarak yargılandı.

 

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile