Erbakan Açiklamasi 'Fidan Dikimi Ve Kayiplarimizin Bir Miktar Da Olsa Telafisi Için Elimizden Gelen Gayreti Gösterecegiz'

Erbakan Açiklamasi 'Fidan Dikimi Ve Kayiplarimizin Bir Miktar Da Olsa Telafisi Için Elimizden Gelen Gayreti Gösterecegiz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Antalya Manavgat’ta yangin felaketinden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunup yangindan etkilenen vatandaslari ziyaret etti.

Büyük bir yanginin yasandigi bölgedeki ziyarette Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan’a, Genel Baskan Yardimcilari Mehmet Asila, Erkan Ilyas Helvaci ve Antalya Il Baskani Atinç Korkmaz ve çok sayida partili eslik etti. Erbakan ve beraberindeki heyet, yangin felaketinden Manavgat’taki en çok zarar gören; Kalemler, Oymapinar, Evrenseki ve Aksaz köylerine ziyarette bulunup yanginda evleri ve hayvanlari zarar gören vatandaslarla bir araya geldi. Vatandaslarin geçmis olsun dileklerini ileten Erbakan, kayiplarinin telafi sürecini yakindan takip edeceklerini belirtti.



“Fidan dikimi ve kayiplarimizin bir miktar da olsa telafisi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz”

Ziyaretler sonrasi AFAD yetkililerinden çalismalarla ilgili bilgi alan Erbakan, AFAD Koordinasyon Merkezinde basin mensuplarina yaptigi açiklamada su ifadeleri kullandi:

"Öncelikle milletimize ve yangin felaketinde yasamini yitiren vatandaslarimizin yakinlarina bassagligi diliyorum. Tabii yaptigimiz incelemeler sunu gösteriyor, genis çapli bir alanda gerçeklesen bir felaket oldugu için müdahalede de bazi zorluklar yasaniyor. Bir de özellikle rüzgarli bir havada olmasi ve bitki türünün çam olmasi yanginin hizli bir sekilde yayilmasina neden oluyor. Bütün bu etkenler ile büyük bir felaket yasanmis. Tabii vatandaslarimiz da söylüyor dua edecegiz ama bu tarz yanginlara karsi bastan tedbir alinmasi son derece önemli, teçhizat olsun, koordinasyon olsun çok daha profesyonel daha etkili müdahalelerin yapilmasi lazim. Biz de bölgede yaptigimiz incelemelerde gerek insan kaybimiz, hayvan ve bitkilerin agaçlarimizin kaybi hepsi ayri ayri insanin içini acitiyor. Kaybettigimiz canlar bir yana bu bitki örtüsünün milyarlar verseniz 70-80 seneden önce geri gelmesi mümkün degil. O yüzden Manavgat gibi çam ormanlarinin oldugu bir bölgede tedbirlerimizin en bastan alinmasi önem arz ediyor. Biz de Yeniden Refah Partisi olarak bölgede agaçlandirma kampanyasi baslatacagiz. Fidan dikimi ve kayiplarimizin bir miktar da olsa telafisi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Ve tabii ki buradaki çalismalarla ilgili bilgi aldigimiz AFAD yetkililerimize, gönüllü kuruluslarimiza, itfaiye erlerimize, canla basla bu çalismalari yapan tüm emegi geçenlere sükranlarimi sunuyor, milletimize tekrar geçmis olsun diyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile