Erbil İşık Koleji Öğrencileri, Vali Musa Çolak'ı Ziyaret Etti

Erbil İşık Koleji Öğrencileri, Vali Musa Çolak'ı Ziyaret Etti

Siirt Özel Beyza Eğitim Kurumları ile Erbil Işık Koleji öğretmen ve öğrencileri yöresel kıyafetleriyle, Vali Musa Çolak'ı makamında ziyaret etti.

Siirt Valisi Musa Çolak'ı makamında ziyaret eden öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde, Siirt'te yapılacak olan kültür şöleni etkinliğinin yanı sıra Siirt ile ilgili izlenimlerini paylaştı. Bu coğrafyada bin yıldan beri barış ve kardeşlik içinde yaşayan halkların günümüzde, daha çok sevgiye dostluğa ve işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Erbil Işık Koleji Müdürü Ekrem Okşar, 'Aramızda yeşeren sevgiyi barışı ve kardeşliği, Özel Celal Değer ilköğretim okuluyla birlikte, Siirt ilinde yapacağımız kültürşöleni ile daha da pekiştirilecektir. Sayın Valimize bizlere verdikleri desteklerden dolayı, kendilerine heyet adına teşekkür ederim ' dedi.

'Sınır komşumuz olan dost ve kardeş ülke Irak'ın değerli öğrencilerini, öğretmenlerini Siirt'te ağırlamaktan büyük bir mutluluk duydum ' diyen Vali Çolak, konuşmasına şöyle devam etti: 'Erbil Işık koleji ve Özel Celal Değer ilköğretim okulları tarafından, ilimizde düzenleyecekleri Kültür Şenliğinin bir kardeşlik tablosu ve gönül birliği oluşturacağına inanıyorum. Bu bölgenin insanları olarak hepimiz bir ve beraberiz. Dost ve kardeşiz. Birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, halklar arasında kardeşliğin oluşmasına vesile olan bu organisazyonları önemsiyorum. Dolayısıyla farklı dillerden, farklı kültürlerden gelip, birlik ve beraberliğimize, barış ve kardeşliğimize katkı sunanherkesi tebrik ediyorum. '

Daha sonra Vali Musa Çolak, Erbil Işık Koleji öğretmen ve öğrencilerine, Siirt ilini tanıtan kitap, broşür ve Siirt fıstığı hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile