Kışla Caddesi üzerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Erciş İlçe Tarım Müdürü Mahmut Nedim Çelik, Erciş Devlet Su İşleri İşletme Şefi Yemen Ceyhan, Erciş Ziraat Bankası Müdürü Bilal Cengiz, Erciş Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Sabahattin Çiftciler, il genel meclis üyeleri, tarımsal kalkınma kooperatif başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile çiftçiler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Erciş İlçe Tarım Müdürü Mahmut Nedim Çelik, müdürlük olarak ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, sağlık ile ziraat teknikeri ve teknisyenleriyle birlikte ilçe halkına ve üreticilere ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Çelik, "Van ilimizin en büyük ilçesi konumunda olan Erciş'in 400 bin dekar tarım alanı, 165 bin dekar sulu tarım arazisi, 250 bin baş koyun ile keçinin yanı sıra 47 bin büyükbaş hayvanı bulunmaktadır. İlçede seracılığın Van Valiliği ve Erciş Kaymakamlığı'nın katkılarıyla birkaç yıl içersinde 100 adete çıkartılacağı hedeflenmektedir. Üreticilerimize sağladığımız 45 seramızla şu an itibarıyla taze soğan, maydanoz, kırmızı fındık turp, marul, roka ve tere yetiştirilmektedir. İlçemizde faaliyete bulunan 4 tarımsal kalkınma kooperatifinde toplam bin 200 büyükbaş hayvan üyelere dağıtılarak damızlık sığır yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlçemizde ilk defa Çelebibağı Tarımsal Kooperatifi'nce Doğu'da ilk defa yürürlüğe konulacak. Açık ahır yetiştiriciliği projesiyle birlikte 330 baş simental ırkı damızlık sığır da önünüzdeki aylarda uygulamaya konulacaktır. Bu da ilçemizin damızlık sığır yetiştiriciliğine çok büyük destek sağlayacaktır. Şu an köylerde koruyucu sap aşısı çalışmaları sürmekte olup, bu aşı bakanlığımızca besicilere ücretsiz verilmektedir. Ekiplerimiz ayrıca, büyükbaş hayvanlara küpeleme çalışmaları da yapmaktadır" dedi.
Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da, Van ilinin tarımsal üretim bakımından en büyük ilçesi ve aynı zamanda bölgenin de en büyük yerleşim yerlerinden biri olan Erciş'in tarımsal anlamda en çok üretimin olduğu merkezlerden biri olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılıktan başka, bölgenin sebze ve meyve ambarı da olduğunu anlatan Kurtoğlu, "İlçemiz özelikle hayvancılıkta depo durumundadır. Ancak, geldiğimiz nokta yeterli mi? Elbette ki yeterli değildir. Gerek sebze meyve üretiminde, tarımsal çeşitlilikte, gerekse hayvancılıkta üretimimizi daha çok artırmak gerekmektedir. Halkımızın genel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın gelişmesi gerektiği ortadadır. İlçemiz ticaret, sağlık ve eğitim merkezi olma yolunda. Bildiğiniz gibi önemli mesafeler kat ediyor. İnşallah hem bu desteklemeler sayesinde hem de kaymakamlığımızca bu yıl başlatılan tarım ve hayvancılığı geliştirmekle ilgili projemiz doğrultusunda tarım merkezi olma konumunu da perçinleyerek, çok daha iyi konumlara getirecektir" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından İlçe Tarım Müdürlüğü mühendisleri tarafından katılımcılara sinevizyon gösterisi eşliğinde destekleme kredileri konusunda bilgi verildi.
Erciş İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Bilgilendirme Toplantısı
Van'ın Erciş İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.