Erciş, İnci Kefali Festivali'ne hazırlanıyor

Van Valisi Münir Karaloğlu, 4-7 Haziran tarihleri arasında Erciş ilçesinde yapılacak İnci Kefali Festivali ile ilgili son hazırlıkları denetledi. Erci

  Van Valisi Münir Karaloğlu , 4-7 Haziran tarihleri arasında Erciş ilçesinde yapılacak İnci Kefali Festivali ile ilgili son hazırlıkları denetledi . Erciş ' te bir barış yemeğine katılan Karaloğlu , daha sonra Kaymakam Ferhat Kurtoğlu ve Belediye Başkanı Fatih Çiftçi ile birlikte festivalin yapılacağı Deliçay bölgesinde incelemelerde bulundu . Haziranın ilk haftasında yoğun olarak yaşanan balık göçünün vatandaşlar tarafından daha rahat izlenmesi amacıyla inşa edilen ' Seyir Köprüsü ' nde incelemelerde bulunan Karaloğlu , yumurtalarını tatlı suya bıraktıktan sonra yeniden Van Gölü ' ne dönen ince kefali balıklarını izledi .

Festivalde yapılacak etkinlikler hakkında Vali Karaloğlu ' na bilgi veren Kaymakam Kurtoğlu , " At yarışları , oğlak yarışmaları yapılacak . Ayrıca 4 büyük çadır kuracağız . Yöresel yemekleri tanıtacağız , resim ve fotoğrafları sergileyeceğiz , ayrıca el sanatlarını yeniden hatırlatacağız . " dedi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile