Erciş İnci Kefali Göçü Kültür-sanat Festivali Kapsamında Resim Yarışması Düzenlendi

Erciş İnci Kefali Göçü Kültür-sanat Festivali Kapsamında Resim Yarışması Düzenlendi

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ile Doğa Gözcüleri Derneği tarafından Erciş'te ortaklaşa düzenlenen 'İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali' Erciş Balık Bendi mevkiinde devam ediyor

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ile Doğa Gözcüleri Derneği tarafından Erciş'te ortaklaşa düzenlenen 'İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali' Erciş Balık Bendi mevkiinde devam ediyor.
Festivalin dördüncü gününde ressamlar hünerlerini sergilediler. 38 ressamın katıldığı yarışmada yağlı boya, kara kalem ve pastel boyadan oluşan eserler festival alanında ressamlar tarafından gerçekleştirdi. Van YYÜ Resim İş Bölümü Öğretim Üyeleri nezaretinde gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenler tek tek belirlendi. Jüri başkanlığını Van YYÜ Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Ali Düzgün'ün yaptığı yarışmada diğer jüri üyeliklerini ise aynı üniversiteden Yrd. Doç. Dr. Mahmut Sağ ile Doç. Dr. Hasan Kırım yaptı. Elif Eke isimli ressamın yaptığı 'Sen hiç uçan balık gördün mü?' eser yarışmada birinci olurken, ikinciliği M. Sıdık Turan'ın 'Ana bağlının göçü', üçüncülüğü Oğuz Çalışkan'ın 'İnci kafalının göçü' eserleri aldı. Jüri özel ödülü ise 'Balık göçü dansı' eseriyle Songül Vurmaz'a verildi.
Düzenlenen törende dereceye giden ressamlara 3 bin ile bin TL arasında nakdi ödül verilirken, katılım plaketleri de yine protokol tarafından verildi. Törende ayrıca jüri üyelerine de teşekkür plaketi takdim edildi. Bu arada, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Arslan ise festival komitesinde bulunan İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ile Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'ye ETSO adına teşekkür plaketi sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile