Van Yolu Caddesi`nde hasar gören 3 katlı Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe binasını inceleyen mühendisler, kolonların hasar gördüğünü, duvarların da artçı depremlerin etkisiyle yer yer yıkıldığını belirledi. Milli Eğitim tarafından görevlendirilen personelle binanın içerisindeki malzemeler ilçede sağlam olan Fen Lisesi`ne taşındı. Yeni bir bina bulunana kadar burada hizmet verileceği öğrenildi.
Öte yandan Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü yetkilileri, lisenin bahçesinde kurulan yemek çadırında toplantı yaparak 14 Kasım`da açılacak okullarla ilgili sıkıntıları görüştü. Binanın ağır hasar gördüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, "Milli Eğitim Müdürlüğü binamız hasar gördüğü için taşınıyor. Mühendisler hemen boşaltılmasını istedi. İşlemlerin aksamaması için Fen Lisesi`nde faaliyetlerimize geçici olarak devam edeceğiz" dedi.
Basın mensuplarının hasar gören binada çekim yaptıkları sırada artçı depremlerden dolayı duvarda yıkılmalar oldu. Duvardan kopan parçalar korkuttu.
Milli Eğitim Müdürlüğünün kapısına ise, "Binaya girmek, tehlikeli ve yasaktır" yazılı bir tabela asıldı.
Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü Binası Boşaltıldı
Van`ın Erciş ilçesinde medyana gelen depremde ağır hasar gören Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü binası, artçı depremler nedeniyle boşaltıldı.



















