Ercis'te Atik Getirme Merkezi Kuruluyor

Ercis'te Atik Getirme Merkezi Kuruluyor

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin destekleriyle Ercis Belediyesi tarafindan ilçede sifir atigin yayginlastirilmasi, çevre kirliliginin önlenmesi ve geri dönüsümü mümkün olan atiklari ekonomiye kazandirilmasi amaciyla “Atik Getirme Merkezi” kuruluyor.

Ercis Belediyesi, iklim ve çevre degisikligi çalismalari çerçevesinde gelecek nesillere yasanabilir bir dünya birakmayi amaçlayan faaliyetlerini sürdürüyor. Çevre ve iklim degisikligi projelerini bir bir hayata geçiren Ercis Belediyesi, geri dönüsüm hizmetleri çerçevesinde Temizlik Isleri Müdürlügü Hizmet Binasi alaninda atik getirme merkezi projesinin çalismalarini baslatti.

“Sifir Atik” projesi çerçevesinde geri kazanilabilir atiklarin diger atiklarla karistirilmadan kaynagindan ayri ayri toplanmasi ve geri kazanima gönderilmesi amaciyla olusturacagi merkezde; kagit, cam, plastik, metal, pil, tekstil atiklari, elektrikli ve elektronik esya, atik ilaçlar, bitkisel atik yaglar, ömrünü tamamlamis lastikler ve hacimli atiklar için bölümler yer alacak. Merkeze evlerinde biriktirmis olduklari geri kazanilabilen atiklari getiren vatandaslar, geri dönüsüme katki saglayarak ayni zamanda ekonomiye ve çevreye de destek olmus olacak. Geri dönüstürülebilir atiklar, lisansi bulunan firmalara sevk edilerek geri dönüsümü saglanacak. Diger atiklar ise mevzuata uygun ilgili tesislere yönlendirilecek.

Geri dönüsüm saglanacagi proje alanini ziyaret eden Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Karaloglu incelemelerde bulunarak, yapilacak çalismalar hakkinda bilgi aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile