Ercis'te Cumhurbaskanligi Kararnamesiyle Filamingolarin Konaklama Alani Koruma Altina Alindi

Ercis'te Cumhurbaskanligi Kararnamesiyle Filamingolarin Konaklama Alani Koruma Altina Alindi

Van’in Ercis ilçesinde, her yil çok sayida flamingoya ev sahipligi yapan Çelebibagi sulak alaninin, Cumhurbaskani karariyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmesi sevindirdi.



Van Gölü kiyisinda bulunan ve flamingolarin göçünde önemli konaklama merkezlerinden biri olan Çelebibagi, dogaseverler ve fotograf tutkunlarinin yani sira Türkiye’nin önemli kus gözlemcileri ile arastirmacilarin ilgisini çekiyor. Resmi Gazete’de yayimlanan kararla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Çelebibagi, ilçede doga turizminin gelismesine de katki sunuyor.

Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, her yil mayista ilçenin sulak alanlarina gelen flamingolarin, kasimin sonuna kadar burada konakladigini söyledi.

Yüzlerce yerli ve yabanci turist, dogasever ve gözlemcinin ilçeye gelerek flamingolari görüntülemeye çalistigini anlatan Mehmetbeyoglu, söyle konustu:

"Bu alanin kesin korunacak hassas alan ilan edilmesi halkimizi memnun etti. Kaymakamlik ve belediye olarak bu alani koruyarak turizme kazandirmayi amaçliyoruz. Bu kapsamda ’Flamingo Göçü Izleme ve Ziyaretçi Merkezi’ projemizin çalismalari devam ediyor. Bu yil tamamlayip halkimizin hizmetine sunacagiz. Alinan karardan dolayi Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a, ilçem ve sahsim adina tesekkür ederim"

Ilçe sakinlerinden Ejder Ünal ise karardan duydugu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile