Erciş'te Hak Sahipliği Borçlandırması Başladı

Depremden sonra Erciş'te yapılan hasar tespit sonuçlarının kesinlik kazanmasının ardından ilçe merkezi için hak sahipliği borçlandırmasına başlandığı bildirildi.

Erciş Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 Ekim'de meydana gelen depremden sonra konut, iş yeri ve ahırı yıkılan, ağır ve orta hasarlı olan vatandaşlar için borçlandırma ve kredilendirme işlemlerine başlandı.

İlçe merkezinde TOKİ'nin yapacağı konutlar için afetzedeler 75 bin, köylerde yapılan konutlar içinse 70 bin lira ile borçlandırılacaklar. Köylerde yaşayan hak sahipleri, evini kendisi yapmak istiyorsa 5 ayrı aşamada toplam 40 bin lira kredi verilecek. 2 yıl ödemesiz, 20 yıl vadeli ve faizsiz ödeme yaparak bu haktan yararlanabilecekler.

Açıklamada, ilçeye bağlı merkez mahallelerde ikamet eden vatandaşlardan konutları yıkılan, ağır ve orta hasarlı olan vatandaşların muhtarlıklardan temin edecekleri talep ve taahhütname formuyla 31 Mayıs tarihine kadar AFAD'ın başvuru merkezi bürolarına müracaatta bulunmaları da istendi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile