Ercis'te Jandarma, Polis Ve Sosyologlar Evleri Gezerek Kadinlarin Telefonlarina KADES Uygulamasi Yüklüyor

Ercis'te Jandarma, Polis Ve Sosyologlar Evleri Gezerek Kadinlarin Telefonlarina KADES Uygulamasi Yüklüyor

VAN – Van’in Ercis Kaymakamliginca baslatilan çalisma kapsaminda jandarma, polis ve Sosyal Hizmet Merkezi personelleri, eve ev ziyaret edilerek Kadin Destek Uygulamasi’ni (KADES) anlatip, uygulamayi kadinlarin telefonlarina yüklemeleri için yardimci oluyor.

Ercis Kaymakamliginca baslatilan çalisma kapsaminda jandarma, polis ve Sosyal Hizmet Merkezi personelleri, kadinlari evlerinde ziyaret ederek Kadin Destek Uygulamasi’ni (KADES) anlatip, kadinlara uygulamayi telefonlarina yüklemeleri için yardimci oluyor. Ekipler ayriyeten lise ögrencilerini de okullarinda ziyaret ederek KADES’i anlatip brosür dagitip uygulama hakkinda bilgilendiriyor. Kadina yönelik siddetin önüne geçilmesi için baslatilan çalisma çerçevesinde ekipler, ilçe genelinde ev ve okul ziyaretleri yil boyu sürdürecek. Ekipler, brosür dagitarak konuyla ilgili bilgi verdikleri kadin ve lise ögrencilerine, KADES uygulamasini telefonlarina yüklemeleri için yardimci oluyor.

Ercis Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlügünde sosyolog Rukiye Baykus, “Bugün Ilçe Jandarma Komutanligi ve Ilçe Emniyet Müdürlügü personellerimizle birlikte aile içi siddet konusunda toplumdaki bireylerimizi bilinçlendirebilmek adina hane ziyaretlerimizi gerçeklestirdik. Bu gerçeklestirdigimiz hane ziyaretlerimizde ailelerimizin telefonlarina KADES uygulamasini indirdik. Ayrica brosür dagittik ve bu konuda bir risk durumunda maruz kaldiginda nerelere basvurmali konusunda gerekli bildirimleri yaptik. Ayrica okul ziyaretimizi de gerçeklestirdik. Ilçemiz de bulunan Sevim Kürüm Anadolu Lisesindeki ögrencilerimizi ziyaret ederek kendilerine de bir risk durumunda nerelere bas vurmalari gerektigi konusunda bilgilendirmelerimizi yaptik. Kendilerine de KADES uygulamasi konusunda gerekli rehberlik danismanligi yaptik. Ayrica kurumumuzun sunmus oldugu psikososyal destek hizmeti hakkinda bilgilendirme yaptik bu proje kapsaminda ilçemizde bulunan bütün okullarimizda ziyaret ederek aile içi siddet konusunda ailelerimizi ve ögrencilerimizi bilinçlendirmek adina gerekli çalismalarimizi da yapmaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile