Ercis'te Kütüphane Ve Anasinifi Açilisi

Ercis'te Kütüphane Ve Anasinifi Açilisi

Köy Okullari Yardimlasma Projesi gönüllüleri tarafindan Van’in Ercis ilçesinde kurulan kütüphane ve anasinifinin açilisi yapildi.

Ercis ilçesine bagli Ulupamir Mahallesi’ndeki Ulupamir Sehit Turatbeg Gürocak Ilk ve Ortaokulunda dizayni tamamlanan kütüphane ve anasinifi için tören düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan ögrenciler bir gösteri yaparken, Kirgiz müzik aleti ustasi Azamat Bey ise mini bir konser verdi. Açilis kurdelesinin kesilmesinden sonra askerler tarafindan ögrencilere kek ikrami yapilirken, gönüllüler de ögrencilerle birlikte pasta kesti.

Açiklamalarda bulunan Gelecegimiz Gün Isigi Egitim ve Oyun Odasi Kurucusu Sevilay Akbas, çok mutlu oldugunu belirterek, “Bu köy benim için çok özel ve siz benim için çok özelsiniz. Üç ekip gece gündüz sizler için çalistik, güzel seyler yaptik. Hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Köy Okullari Yardimlasma Projesi Kurucusu Ali Yavuzer ise gönüllülerle birlikte çocuklarin kalbine dokunmak için yola çiktiklarini belirterek, “Ulupamir sehitlerimiz adina çocuklarimiza hediye birakacagimiz kütüphanenin açilisini gerçeklestirdik. Insa edilen bir kütüphane, bir hayat oldugunu biliyor ve bu vesile ile çocuklarimizin bu hayatta çevirdikleri her sayfa ile hayal dünyasinin gelismesini, hayata umut dolu gözlerle bakmasini, kitaplardan aldigi bilgiyi kavramasini, analiz edip sentez düzeyinde düsüncelerle kendini gelistirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile