Ercis'te Yöresel Ürün Sergisine Ilgi

Ercis'te Yöresel Ürün Sergisine Ilgi

Van’in Ercis ilçesinde birçok ilden getirilen yöresel ürünler büyük ilgi gördü.

Vanyolu Caddesi üzerindeki yöresel ürün sergisinde, birçok ilden getirilen gida ve hediyelik esyalar sergileniyor. 22 Mayis Pazar gününe kadar devam edecek olan organizasyona Ercis halki yogun ilgi gösterdi. Yöresel ürünler standinda gida, kuruyemis, zücaciye, kozmetik, hediyelik esya, biçak çesitleri, mutfak aletleri gibi birçok ürünün sergilendigini dile getiren organizatör Akin Göral, “Ercis ilçesi ve civarinda yöresel gida, hediyelik esya organizasyonuyla alakali festivaller düzenliyorum. Bunu elimizden geldigi kadar yilda 1-2 kez yapmaya çalisiyoruz. Bu konuda kaymakamligimizdan gerekli izinler alinarak bu organizasyonu düzenliyorum. Bu organizasyondaki ana temel kültür alisverisinde bulunmaktir. Yogun talep var. Bu konuda Ercis ve civarlarinin göstermis oldugu alakadan dolayi ben sonsuz tesekkürler ederim. Bütün Ercis halkini davet ediyorum” dedi.

Yöresel ürün sergileyen Abidin Kaya ise Aydin’in Nazilli ilçesinden geldigini belirterek, “Zeytinlerimiz Nazilli yöresine aittir. Buraya gelmemize vesile olan Akin Beye ve bizi sicak karsilamalarindan dolayi Ercis halkina çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Alisveris yapan vatandaslar da, stantlarda her yöreden farkli lezzetler bulundugunu belirterek, bu tür çalismalarin devam etmesini istediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile