Erciş‘teki Katliamın Zanlısı Tanıdık Çıktı, Katili Yorgandaki Ter Ele Verdi

Van‘ın Erciş ilçesinde annesiyle birlikte 4 çocuğunu bıçakla öldüren zanlı tanıdık çıktı. Zanlı R.C.‘nin Aslan ailesinin evli kızlarının kaynı olduğu belirlendi. Aylardır titiz bir çalışma yürüten jandarma, zanlıya katliam gecesi Aslan ailesinin evinde yattığı yorgandaki terden ulaştı.

Van‘ın Erciş ilçesinde annesiyle birlikte 4 çocuğunu bıçakla öldüren zanlı tanıdık çıktı. Zanlı R.C.‘nin Aslan ailesinin evli kızlarının kaynı olduğu belirlendi. Aylardır titiz bir çalışma yürüten jandarma, zanlıya katliam gecesi Aslan ailesinin evinde yattığı yorgandaki terden ulaştı.

Misafir olarak gittiği evde 5 kişiyi öldürerek, 2 bin TL para çalan katil zanlısının R.C olduğu ortaya çıktı. Jandarmadaki ilk ifadesinde suçunu itiraf eden R.C. çıkarıldığı Erciş Ağır Ceza Mahkemesi‘nce tutuklandı.

Van‘ın Erciş ilçesi Çelebibağ beldesinde 9 Kasım 2010 tarihinde anne ve 4 çocuğunu öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı R.C. gözaltına alındı. Van Valisi Münir Karaloğlu ve Van İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Veli Turan cinayetin nasıl aydınlatıldığı hakkında bilgi verdi. Cinayetin hemen ardından jandarmanın araştırmaya başladığını söyleyen Karaloğlu, jandarmanın Erciş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tahsin Şen başkanlığında rütbelilerden oluşan 10 kişilik özel bir ekip oluşturduğunu ifade etti. Jandarmanın evdeki kilim, perde, yatak, kanepelerden yüzlerce parca delil ve kan izi aldığını dile getiren Karaloğlu, "Bu deliller, Van ve Ankara‘daki kriminal laboratuvarlarına gönderildi. Jandarma ayrıca aralarında R.C‘nin de bulunduğu 300‘ün üzerinde kişinin ifadesine başvurdu. Kriminal laboratuvarından gelen sonuçları titizlikle inceleyen jandarma, evdeki bir yorganda R.C.‘nin terine rastladı. Daha sonra R.C.‘nin yakın arkadaşlarını gözaltına alan ve ifadelerine başvuran jandarma, her anını da takibe aldı. Evden götürdüğü 2 bin lirayı 10 gün önce harcamaya başlayan R.C.‘nin gittiği her noktaya da jandarma kendi elemanlarını yerleştirdi. Delilleri somutlaştıran jandarma daha sonra R.C.‘yi gözaltına alarak sorguladı. R.C., yapılan çapraz sorguda suçunu itiraf etti." dedi.

ZANLI R.C. OLAYI SOĞUKKANLILIKLA ANLATTI

Erciş‘teki katliamı yapan R.C., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanırken, cinayeti de soğukkanlılıkla anlattığı öğrenildi. Evde para olduğunu bildiği için gece orda yatıya kalmak için gittiğini itiraf eden R.C., ilk olarak 18 yaşındaki bacaklarından özürlü Sinan‘ı odaya kilitleyip yan odadaki sandığın içindeki paraları aldı. Bu sırada Saide Aslan uyanıp eve hırsız girdiğini düşünerek, mutfaktan aldığı bıçakla R.C.‘ye saldırdı. Boğuşmada R.C., Saide Aslan‘ın elinden aldığı bıçakla defalarca bıçaklayarak öldürdü.

R.C., anne Saide Aslan‘ı (49) öldürdükten sonra, kendilerine yalvarmalarına rağmen geride görgü tanığı bırakmamak için çocukları Sinan (19), Pınar (14), Fatma (10) ve Mevlüt‘ü de (6) öldürdüğünü anlattı. R.C., bıçağı ve anahtarı toprağa gömdüğünü de itiraf etti.

Olay sonrası R.C., Saide Aslan‘ın evine yaklaşık 700 metre uzaklıktaki evinde normal hayatını sürdürdü. R.C‘nin olaydan önce esrar içtiği ve daha önce de hırsızlıktan sabıkasının bulunduğu belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile