Erciş Toplum Merkezi Açıldı

Van'ın Erciş ilçesinde yaptırılan toplum merkezi, Vali Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu tarafından açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Erciş ilçesinde yaptırılan toplum merkezinin açılışı yapıldı.

Merkezin açılışını yapan Vali Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, bugüne kadar İslam dininin emrettiği ve geleneklerin gerektirdiği şekilde sahip çıktıkları insanlara bundan sonra da saip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, kadınları ve kızları eğitilmemiş bir toplumun geleceğinin umut vaat etmeyeceğini söyledi.

Genç kızların geleceğin anneleri ve çocuklarının ilk öğretmeni olduğunu vurgulayan Karaloğlu, ''İstenen ölçüde başarı sağlamak istiyorsak kız çocuklarımızın erken yaşta evlendirilmelerinin de önüne geçmek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Bu konuda da sizlerden özellikle destek bekliyoruz'' dedi.

Toplum merkezinin en önemli misyonlarından birinin Gönül Elçileri projesine faaliyetleriyle katkıda bulunmak olduğunu anlatan Karaloğlu, projenin hayata geçirilmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

Karaloğlu, konuşmasının ardından merkezdeki kadınlarla sohbet ederek çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Programa Vali Münir Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, İşkur Müdürü Salih Serçe, Kaymakam Barboros Baran, eşi Nihal Baran ve Belediye Başkanı Zülfükar Araboğlu katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile