Erciyes Gündogumu Büyüledi

Erciyes Gündogumu Büyüledi

Kocasinan Belediyesi tarafindan kazandirilan ve Erciyes ile Kayseri’nin essiz sehir manzarasiyla dikkat çeken Erkilet Millet Bahçesi’nde, günesin dogusuyla yasanan görsel sölen kartpostallik manzaralar olusturuyor. Özellikle dogasi ve kadim mahallelerin farkli özellikleriyle essiz bir seyir zevki sunan Kocasinan’da, bulutlarin üstünde kalan Erciyes’in güzelligi büyülüyor.

Kocasinan’in dogal güzelliklerini ön plana çikartacak çalismalar yaptiklarini belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyes ile Kayseri manzarasinin en iyi görüldügü yer olan Erkilet Millet Bahçesi’yle taçlandirdiklarini söyledi.

Yapilan yatirimlar sayesinde Kocasinan’in degerine deger, güzelligine güzellik kattiklarini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Dogal güzelliklere sahip olan Erkilet’ten Erciyes ve Kayseri, ayri bir güzel görünüyor” dedi.

Millet Bahçesi alaninin sehrin panoramik olarak görüntüsünün en iyi oldugu noktalardan biri olduguna dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’in her bir kösesinde farkli çalismalarla yeni mekanlar kazandiriyoruz ve ilçemizi daha da güzellestiriyoruz. Kocasinan’imizi hak etmis oldugu noktaya getirebilmek için farkli projelere imza atiyoruz. Bir tarafta kentsel dönüsümle sehrin yenilenmesi gereken bölgelerde yaptigimiz çalismalarla yeni bir sehir kuruyoruz. Bir yandan ise agaçlandirilmadik hiçbir nokta kalmayana kadar her bir bölgede agaçlandirma çalismasinin gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede Erkilet Millet Bahçesine de öncelikle 15-20 yas arasi agaçlari toprakla bulusturduk. Yürüyüs yollari ile oturma alanlari gibi yerleri yaptik. Ayrica hemsehrilerimizin piknik yapabilecegi, çocuklarin oynayabilecegi ve sosyal donatilarinin olacagi bir mekan haline dönüstürdük. Bisiklet ve yürüyüs yolun yani sira degisik aktivitelere ev sahipligi yapacak olan yer ayni zamanda Kayseri’mize yeni bir aktivite alani olmus olacak. Özellikle buraya bu yil, bir seyir terasi yapacagiz. Herkesin gelmek istedigi bir seyir terasi olacak. Gerek sehir disindan gerek hemsehrilerimiz, bu bölgeye akin edecek. Burasi, simdiden cazibe merkezi olma yolunda hizla ilerliyor. Hem konumu hem de sehir manzarasiyla farkli olan burasi, tamamlandiginda Kayseri’mize yepyeni bir yasam alani kazandirmis oluyoruz. Hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, Erkilet Millet Bahçesi çalismasi tamamlandiginda Kayseri’nin degerine deger katacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile