Erciyes'in Temiz Havasi, Kampçilarin Gözdesi Oldu

Erciyes'in Temiz Havasi, Kampçilarin Gözdesi Oldu

Erciyes’in 2 bin 200 rakiminda kurulan kamp çadir ve karavan alani, dogaseverlerin gözdesi haline geldi.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden olan Erciyes’te, kisin karin tadini çikaran vatandaslar, yazinda sicak havadan bunalarak dagin serin havasinda konakliyor. Erciyes AS tarafindan 2 bin 200 rakima kurulan kamp çadir ve karavan alani, vatandaslarin ilgi odagi haline geldi. Özellikle sicak havalarda kent merkezinden alana giderek çadir ve karavanlarda kalan vatandaslar, hem doganin hem de serin havanin tadini çikariyor.

Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahid Cingi, "Erciyes’te çadir kurma gelenegi pek çok uzun yillara dayaniyor. Zaten özellikle Türkmenler, besi sahipleri yazin hayvanlari daha iyi beslensin ve daha saglikli olsunlar diye Erciyes’te çok uzun yillara dayanan bir gelenek olusturdular. Misafirlerimizi, vatandaslarimizda ayrica Erciyes’te kendi çadirlarini kurup burada kamp yapiyorlardi. Fakat burada ki ortamda temiz su, atik su, temel ihtiyaçlarin giderilmesi konularda ihtiyaç vardi ve sikinti yasaniyordu. Erciyes A.S. olarak dag yönetimini üstlendikten sonra bu bölgede düzenli bir kamp alani olusturma hedefi ile yola çiktik. Öncellikle asli ihtiyaçlarin giderilecek alt yapiyi olusturduk. Temiz su, atik su, lavabolar, elektrik gibi acil ihtiyaçlari tedarik ettik. Daha sonra düzenli sekilde çadirlarimizi kurarak etrafini çevreledik ve düzenli bir kamp alani olusturmaya gayret ettik. Erciyes’te hem çadir kamp için hem de karavancilar için güzel bir mekan olustu. Yaklasik 2 bin 200 metre yükseklikte emsalsiz bir hava ve çevre sartlari içerisinde misafirlerimiz ister günlük ister haftalik ister sezon boyu Erciyes’e gelip kamp yapmaya artik adet haline getirdiler. Daha önce ki derme çarpma olan o sistem suanda daha düzenli ve daha profesyonel bir hal aldi. Misafirlerimiz Erciyes’te gelip hem bu temiz atmosferden istifade ediyorlar hem gündüz çocuklar oyun parklarinda, basketbol sahalarinda, futbol ve hali sahalarinda vakit geçiriyorlar. Hem de dag yürüyüsleriyle, tirmanislarla Erciyes’ten, her seyinden istifade etmek için çaba sarf ediyorlar" ifadelerini kullandi.

Kronik rahatsizligi bulunan vatandaslarinda Erciyes’in temiz havasini tercih ettigini kaydeden Cingi, "Bunun yani sira bu atmosfer saglik için gelen ciddi bir kitle var. Sadece Kayseri’den degil özellikle İçel, Adana, Antakya gibi vilayetlerimizden de özellikle seker hastasi, solunum yolu hastalari, astim hastalari Erciyes’in havasini sifali oldugunu ve burada hiç ilaç kullanmadan çok rahat ettiklerini ifade ederek Erciyes’in kampini tercih ediyorlar. Bazi misafirlerimiz mesela İçel’den gelip tüm yazi Erciyes’te, çadir alaninda geçiriyor. O yüzden hem insanlarin keyifli bir zaman geçirmesine hem de saglikli bir hayat sürmesini ve bu noktada Erciyes kamp çadir ve karavan alani terapi yoluyla burada rahatlamalarina vesile oluyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile