Erciyes'in Zirvesinde Sanatlarini Konusturdular

Erciyes'in Zirvesinde Sanatlarini Konusturdular

Kayseri’de kuaförler, 3 bin 400 metre yükseklikte Kayseri’yi simgeleyen lezzetleri ve simgeleri saçta bulusturdu. Erciyes Dagi’nda meslegini icra eden kuaförler birbirinden farkli modellerle sanatlarini konusturdu.

Artistik Kuaförler Dernegi üyesi 13 kuaför, Erciyes AS ev sahipliginde düzenlenen etkinlikte Kayseri’ye özgü lezzetleri ve simgeleri saçta bulusturdu. Erciyes’in 3 bin 400 metre rakimindaki Ottoman’da meslegini icra eden kuaförler, manti, katmer, Erciyes Dagi, sucuk gibi Kayseri’ye özgü simgeleri mankenlerin kafasina isledi. Güzel görüntülere sahne olan etkinlikte, kuaförler Erciyes’te mesleklerini yapmanin tadini çikardi. Mesleklerinin sayginligini artirmak için ve farkindalik olusturmak için böyle bir etkinlik yaptiklarini dile getiren Artistik Kuaförler Dernegi Baskani Murat Duman, Erciyes’in zirvesinde saç yapmanin çok güzel oldugunu söyledi.

‘Erciyes’in zirvesi meslegimizin zirvesindeyiz’ sloganiyla yola çiktiklarini belirten Duman, “Burada profesyonel arkadaslarimizla bir araya geldik. Konseptler hazirladik. Birbirinden degerli arkadaslarin mankenlerinde hepsinin emegi var. Sanatlarini konusturdular. Erciyes’in zirvesinde saçlarini yaptik. Zirvede saç yapmak çok güzel. Daha önce Kayseri’de olmamis bir seyi biz gündeme getirmek istedik. Meslegimizi biraz daha hareketli bir hale getirmek istedik. Sayginligini artirmak istedik. Bizden sonrakiler de örnek alsin. Daha güzel seyler yapsinlar diye arkadaslarla toplandik, böyle bir istisarede bulunduk. Konseptlerimiz içerisinde Erciyes Dagi’miz var. Karlar prensi var. Yagli katmerimiz var, daha sonra Kayseri mantimiz var. Burada kayak yapan bir arkadasimiz var. Burada bütün kesime ayak uydurmak istedik. Güzellik salonlarini, erkek ve bayan kuaförlerini buraya getirdik. Birlik ve beraberlik ruhuyla Erciyes’in zirvesine gelip, burada sanatimizi konusturduk. Sloganimizin ismi ‘Erciyes’in zirvesinde, meslegimizin zirvesindeyiz’. Bu imkani bize saglayan Baskan Memduh Büyükkiliç’a ve Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman’a çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Kartpostallik Erciyes modeli

Mankenine Erciyes Dagi modelini yapan kuaför Funda Karaaslan da, "Bugün Erciyes Dagi’ni yapip, eteklerine dogru inen o yesilligi yapmak istedim. Erciyes’in zirvesinden bembeyaz karlarla eteklerine inan yesilligi anlattim. Zevkliydi ve zordu tabii ki, günlerce ugrastik ama çok keyifliydi. Ben yaparken çok keyif aldim. Bundan sonraki konseptlerde de insallah devam edecegiz” diye konustu.



"Saça isledigimiz her sey gerçek”

Mankeninin saçina Kayseri’nin yöresel lezzeti olan mantiyi isleyen kuaför Burçin Daglar, “Bugün Kayseri’nin yöresel lezzeti olan mantimizi hazirladik. Mantimiz el sikimi, kendimiz siktik. Yogurdumuz gerçek. Her seyi gerçek bir sekilde hazirladik. Burada olmaktan çok mutluyuz. Ben buna 1 aydir ugrasiyorum. Önce tabagi nasil yerlestireyim, saçi nasil yapayim, mantiyi nasil tutturayim diye düsündüm. 1 aydir bu model için ugrasiyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile