Erciyes Teknopark 'Benim Isim Girisim' Yarismasinin Ödül Töreni Yapildi

Erciyes Teknopark 'Benim Isim Girisim' Yarismasinin Ödül Töreni Yapildi

Orta Anadolu Kalkinma Ajansi (ORAN) ve Erciyes Teknopark isbirligiyle hayata geçen “Benim Isim Girisim” yarismasinin 4. dönem ödül töreni gerçeklestirildi. 136 proje arasindan ilk 3’e seçilen genç girisimcilere ödülleri takdim edildi.



Erciyes Teknopark Konferans Salonunda gerçeklestirilen ödül törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recai Kiliç, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile ögrenciler ve akademisyenler katildi.

Ödül töreninin de konusan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, yarismada dereceye girenleri tebrik etti. Erciyes Üniversitesi’nin basari çitasi yükseltmek için var güçleri çalistiklarini belirten Rektör Çalis, “43 yillik köklü mazisi ile Üniversitemizin yeniden ülkemizin arastirma üniversiteleri arasinda yer almasinin gururunu yasamaktayiz. Daha önce 11 olarak belirlenen arastirma üniversitesi sayisi bu yil 20 devlet 3 vakif üniversitesi olmak üzere 23’e çikarilmistir. Bu kapsamda Üniversitemiz yüksek düzey arastirma üniversitesi performansi gösteren üniversiteler kategorisine girmis ve geçen yillara oranla basari sirasini yükselterek, 48.65 puan ile 8’inci sirada yer alarak, yeniden ülkemizin arastirma üniversitelerinden birisi olmustur” diye konustu.

Rektör Çalis’in konusmasinin ardindan Jüri üyelerinin degerlendirmesi sonucu ‘Benim Isim Girisim” yarismasinda ilk 3’e giren projelere ödülleri takdim edildi.

Açiklanan sonuçlara göre, yarismanin birincisi “Çok Islevli Üretim Istasyonu” projesi ile 3d1n ekibi, ikinci: “Temassiz Alarm ve Konum Tespit Sistemi“ projesi ile MotoTech ekibi ve üçüncü ise “ Dormi: Isitme Engelliler için Uyandirma Sistemi" projesi ile Sukha ekibi oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile