Erciyesspor‘dan Eğitim Semineri

Kayseri Erciyesspor Yaz Futbol Okulu‘na yönelik eğitim semineri verildi.

Melikgazi Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen seminer, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı. Seminere, Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahmut Danacı, Erciyesspor Yönetim Kurulu üyeleri, futbol okulu öğrencileri ve aileleri ile konuşmacı olarak ise Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Nazmi Sarıtaş ile Uzman Psikolog Doktor İbrahim Güngör katıldı.

Futbol okuluna gelen sporculara ve ailelerine ‘Sporcu Beslenmesi‘ ve ‘Aile ve Çocuk İletişimi‘ konularında bilgi verildi. ‘Sporcu Beslenmesi‘ konusunda bilgi veren ERÜ BESYO Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Nazmi Sarıtaş, "Sporcu beslenmesi konusunda velilerin daha çok dikkatli olması gerekiyor. Çocuklarının beslenmelerine dawha çok önem vermeleri gerekiyor. Sportif başarıyı yakalayabilmek için öncelikli olarak antrenman yapmak gerekiyor. Antrenman yapmadan başarıya ulaşmak mümkün değil. Antrenman yaparken de çocukların harcamış oldukları enerjileri yani kaybettiklerini tekrar geri almaları gerekiyor. Çocukların, yetişkinlere göre daha çok yemeye ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Seminer sonunda, yaz okuluna verdikleri destek için Memduh Büyükkılıç‘a ve Mahmut Danacı‘ya plaket verilirken, futbol okulunda yapılan penaltı şampiyonasında, gruplarında birinci gelenler de ödüllendirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile