Erdek'te Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

Erdek'te Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

Erdek’te 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla bir program düzenlendi.

Erdek Cumhuriyet Meydani´nda düzenlenen törende Erdek Muhtarlar Dernegi Baskani ve Sahil Mahallesi Muhtari Semra Baycan ile Pasalimani Adasi Balikli Mahallesi Muhtari Nihat Karisik, Atatürk anitina çelenk sundular. Çelenk sunumundan sonra bir dakikalik saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi okundu. 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programi, Erdek Merkez Sahil Mahallesi Muhtari Semra Baycan´in konusmasiyla devam etti. Muhtarlarin vatandaslara en yakin birimler oldugunu söyleyerek konusmasina baslayan Baycan, sunlari söyledi:

“Bugün Muhtarlar Günü’nün 6. yilini kutluyoruz. Osmanli arsivinde, 2. Mahmut döneminde yayinlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan Muhtarlik Teskilatinin, kurulus günü esas alinarak 19 Ekim tarihi, Basbakanligin 19 Ekim 2015 tarih, 11 sayili genelgesiyle, ayni gün Resmi Gazete’de yayinlanarak ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasina karar verilmisti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi; ‘Muhtar, demokrasinin temel tasidir’ Bu günü bizlere ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan eden basta Cumhurbaskanimiza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize ve Içisleri Bakanligimiza tesekkür ediyoruz. Görevi basinda sehit düsen, artik aramizda olmayan muhtarlarimizi da rahmetle aniyoruz. Tüm muhtar arkadaslarimin ve muhtarlik camiasinin gününü kutlarim. Tüm muhtarlarimiz ile birlikte Türkiye için görevdeyiz.”

Baycan´in konusmasinin ardindan Erdek Kaymakami Abdullah Atakan Atasoy, “Muhtarlarimiz, 1829 yilindan bu yana vatandaslarimizin devlet kurumlari ile olan iliskilerinde önemli bir rol üstlenmis ve halk tarafindan kendisinin bir temsilcisi olarak kabul edilmistir. Insan ve hizmet odakli olarak çalisan muhtarlarimiz, halkimizla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi görmektedir. Mahallelerimizden Büyüksehir’e kadar devletimizin tüm birimlerinin uyum ve is birligi ile hareket ettikleri muhtarlarimizin bu istikamette halkin içinden gelen kisiler olarak katki sagladiklarini görmekteyiz. Böylesine önemli bir görevi üstlenen demokrasimizin temel tasi, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkari, vatandasin derdiyle dertlenen tüm muhtarlarimizin 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.

Erdek Kaymakami Atasoy, törende hazir bulunan muhtarlarimiza çesitli hediyeler verirken, ardindan muhtarlarimiz ve daire amirlerine iskelede sabah kahvaltisi ikraminda bulunuldu.

Törene, Erdek merkez ve kirsal mahalle muhtarlari, Erdek Kaymakami Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Garnizon Komutani Ertan Engerek, Belediye Baskani Burhan Karisik, ilçemiz siyasi partilerinin temsilcileri, Erdek Emniyet Müdürü Serkan Inceöz, Erdek Ilçe Jandarma Komutani Halil Ibrahim Ilanku Erdek Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Dilek Isiktas ve daire müdürleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile