Erdek'te Seyyar Simitçilere Tek Tip Simit Arabası

Erdek'te Seyyar Simitçilere Tek Tip Simit Arabası

Balıkesir'in Erdek ilçesinde seyyar simitçileri için tek tip araba uygulaması başlatıldı.

  Erdek ' te yıllardır elde tepsiyle satılan simit satışına , Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından getirilen yeni tip seyyar simitçi arabalarıyla son verildi . Erdek Belediyesi ile Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odasının birlikte başlattığı , ilçede tek tip seyyar simitçi arabasıyla simit satış uygulaması kapsamında , simitçilerin kullanacağı seyyar arabalar geldi . Hafta sonunda ilçeye getirilen simitçi arabaları Cumhuriyet Meydanı ' nda halka teşhir edildi . Erdek ' te ilk kez başlatılan bu uygulamayla hem simitler sağlıklı ortamda satılacak , hem de görüntü kirliliğine son verilmiş olacak .
Her geçen gün eline bir tepsi alanın simit satmasının , Güney Marmaranın en önemli turizm bölgesi Erdek ' e yakışmadığını dile getiren vatandaşlar , bu uygulamayla sık sık şikayet konusu olan elde tepsi simit satışına son verilmesinin sevindirici olduğunu söylediler . Erdek Belediyesi ile Esnaf Odası ' nın işbirliğinde gerçekleşen çalışma neticesinde Ankara ' dan bir firmadan getirilen tek tip seyyar simitçi arabaları fırın işletmecilerine teslim edildi .
İlk etapta sekiz simit fırın işletmecisine , on beş simitçi arabası dağıtıldığını söyleyen Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M . Fatih Canbaz , Erdek ' te ilk kez başlatılan bu uygulamayla , gıda ürünlerinin daha sağlıklı , sıhhatli ortamlarda ilçe halkının yanı sıra tatilcilere sunulacağını belirtti . Şimdilik talep dahilinde on beş simitçi arabasının teslim edildiğini kaydeden Canbaz , önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağını ifade edip , bu çalışmalarımızla simitler sağlıklı koşullarda satıldığı gibi , ayrıca satıcılar eldiven kullanacak ve tek tip önlük giyecekler " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile